Κλειστοί κεντρικοί οδικοί άξονες στην Αττική - Διακοπή και στη Μάνδρα

Κλειστοί κεντρικοί οδικοί άξονες στην Αττική - Διακοπή και στη Μάνδρα

Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική, καθώς δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ η Πυροσβεστική έλαβε από τις 06.00, δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δένδρων, κυρίως στα Μέγαρα, στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή και στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛΑΣ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 18ο χλμ επί της Λεωφόρου Αλεποχωρίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αλεποχώρι.

Λεωφόρος Σαλαμίνος από το ύψος της οδού Αρετής έως και το ύψος του οικοδομικού αριθμού 268, περιοχή Σαλαμίνα.

Οδός Αγίας Κυριακής, από το ύψος της οδού Αρετής έως και το ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής, περιοχή Σαλαμίνα.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα από την Τροχαία, κλειστή ήταν η περιοχή γύρω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ Ναυάρχου Βότση, Ισμήνης και παλιάς Παραλιακής. Επίσης κλειστές παρέμεναν για αρκετή ώρα η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας από το 5ο χιλιόμετρο και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, από το 38ο έως το 57ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αποκαταστάθηκε πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος, που είχε κλείσει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ διακόπηκε σε άλλα σημεία της Αττικής. Να σημειωθεί ότι ανατράπηκε το πρωί φορτηγό στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, όταν υποχώρησε το οδόστρωμα με αποτέλεσμα το όχημα να καταλήξει μέσα στο ρέμα, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει τραυματισμός.

Σημειώνεται ότι χτες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η Πυροσβεστική έλαβε συνολικά πολλές κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία καθώς και αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. Αναλυτικά, έλαβε 162 κλήσεις στην αττική, 543 στην Κορινθία, 111 στην Αργολίδα, 102 στην Μεσσηνία, 60 στη Λακωνία και 40 στην Εύβοια.

Οι διακοπές κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την τροχαία διακοπές έχουν γίνει:

1. Κόμβος Οινόης επί της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας- Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
2. Έξοδο 1 της Αττικής Οδού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
3. Αερογέφυρα Μάνδρας επί της Ν.Ε.Ο.Α.Κ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
4. Κόμβο Θριασίου νοσοκομείου ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
5. Διασταύρωση Μάνδρας- Μαγούλας, εκτροπή κυκλοφορίας προς την περιοχή Μαγούλας

Επιπλέον, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα κάτωθι σημεία:

Οδικό Δίκτυο Ευβοίας

Εθνική Οδός Χαλκίδας – Αιδηψού, από διασταύρωση Καστέλας προς το ανερχόμενο ρεύμα (προς Προκόπι και Μαντούδι),
1,5η χ/θ Επ. Οδού Μαντουδίου – Κυμασίου (Λημάνι Μαντουδίου),
55η χ/θ Επ. Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού, Προκόπι Ευβοίας και
Επ. Οδός Βουτά Ιστιάιας – Κοκκινομηλιάς.

Οδικό Δίκτυο Βοιωτίας

65 χ/θ του παραδρόμου ΠΑΘΕ, ρεύμα προς Λαμία (Παλιά διόδια Σχηματαρίου),
63 χ/θ παράπλευρης της Εθνικής οδού, ρεύμα προς Αθήνα (μόνο η υπόγεια συδετήρια των δύο παράπλευρων Οδών γέφυρα των Οινοφύτων) και
από 33η (Άγιος Χριστόφορος) έως 30η χ/θ (Περιοχή Κιάφα - Ερυθρών) Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θήβας.

Στο μεταξύ, κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, τη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, από το ύψος των διοδίων Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα και τη λεωφόρο Ποσειδώνος, που είχαν κλείσει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Λίγο μετά της 23:00 το βράδυ του Σαββάτου διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην λ. Ποσειδώνος, από το ύψος της λ. Αλίμου, στο ρεύμα προς Πειραιά. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, διακόπηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής με την Πέτρου Ράλλη έως την οδό Χαμοστέρνας.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα κανονικά διεξαγόταν, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων από το 54-ο έως το 57-ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Κινέττας, που είχε διακοπεί λόγω συσσώρευσης υδάτων. Νωρίτερα, κλειστή ήταν εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της κακιάς Σκάλας λόγω και της συγκέντρωσης φερτών υλικών από τη βροχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γ.Ε.Δ. Αττικής υπήρχε λόγω κακοκαιρίας διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα κάτωθι σημεία: Από την 57 χ/θ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στην Κινέτα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο και από την 54 έως 57 χ/θ της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στην Κινέτα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Φωτογραφία Αρχείου