Κλειστά τα εποχιακά καταλύματα το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος
Στ. Πέτσας

Κλειστά τα εποχιακά καταλύματα το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα εποχιακά καταλύματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος απέκλεισε ο Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να διαταραχθεί η ομαλή πορεία προς την κανονικότητα που φαίνεται να επανέρχεται, λόγω των μειωμένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Μιλώντας στο Open TV, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανοίξει νωρίτερα από την προαναγγελθείσα ημερομηνία τα πρώτα εποχιακά καταλύματα 

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η προσπάθεια είναι να μην είναι μια χαμένη χρονιά. «Ο τουρισμός έχει ιδιαίτερο εργασιακό καθεστώς. Το βασικό ζητούμενο μέχρι το τέλος του μήνα είναι να πειστούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων και καφέ, εστιατορίων κτλ. να ανοίξουν. Είναι προς το συμφέρον τους» είπε ο κ. Πέτσας κι εξέφρασε την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι «δεν θα είναι χαμένη η χρονιά».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υπόσχεται «ένα σωρό χρήματα, από το πουθενά χωρίς να λέει πώς αυτά θα διοχετευθούν στην ελληνική αγορά χωρίς περιπέτειες». Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στο 6% στην εστίαση είναι θετική και σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστούν οι επιπτώσεις της. Κατηγόρησε, όμως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση αύξηση το ΦΠΑ στην εστίαση.