Κλειστά σήμερα τα σχολεία λόγω 24ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, 09:49
-A +A
Κλειστά σήμερα τα σχολεία λόγω 24ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών

Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία σε όλη τη χώρα λόγω των νέων κινητοποιήσεων που ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής στη νέα 24ωρη απεργία θα υπάρξουν σχολεία που θα κλείσουν και άλλα που, πιθανόν, θα υπολειτουργήσουν. Σύμφωνα λοιπόν με την κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα έχουν τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00, με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων».

Αίτημα των εκπαιδευτικών είναι η απόσυρση των διατάξεων για το νέο σύστημα διορισμού τους στα δημόσια σχολεία, τη στιγμή που αύριο ολοκληρώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και η τροπολογία αναμένεται να ψηφισθεί με κάποιες μικροβελτιώσεις όσον αφορά στη μοριοδότηση.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο, το οποίο αφορά κυρίως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών, θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα στις 15:00, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 13/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα