Κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας στην Αττική - Σε ποιες περιοχές

Κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας στην Αττική - Σε ποιες περιοχές

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στα βόρεια προάστια και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», με απόφαση που ελήφθη στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη με δημάρχους της Αττικής. 

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής

2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.

3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

4. Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα θα είναι κλειστά:

   - Στον Δήμο Ηλιούπολης

   τα Νηπιαγωγεία: 5ο, 8ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο, 18ο, 21ο, 23ο

   τα Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο

   τα Γυμνάσια: 1ο & 2ο

   τα Λύκεια: 1ο & 3ο

- Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας: Το 4ο και το 9ο Δημοτικό καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρου Κόπτση, «τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Διευκρινίζεται, ότι η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:


• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
• Στο Δυτικό τομέα Αθηνών

Νωρίτερα, ο δήμος Παλλήνης είχε ανακοινώσει ότι θα είναι κλειστά τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου, στην περιοχή. Κλειστά θα παραμείνουν, πέραν της Αττικής, τα σχολεία και στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια, καθώς και σε όλη την Κοζάνη.

Στην Εύβοια θα κλείσουν νηπιαγωγεία και σχολεία αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή στην περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, ενώ στην Κοζάνη θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία από τους βρεφονηπιακούς έως τα Λύκεια, καθώς και τα ΕΠΑΛ, τα νυχτερινά και τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

Επιπλέον, από σήμερα Τετάρτη το βράδυ θα απαγορευτεί η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού / Κεντρικής οδού.

Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.