Κλείνουν τα σχολεία λόγω της αύξησης των εγχώριων κρουσμάτων
Ταϊβάν

Κλείνουν τα σχολεία λόγω της αύξησης των εγχώριων κρουσμάτων

Η Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει όλα τα σχολεία μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και θα επιβάλει τηλεκπαίδευση την ώρα που το νησί αντιμετωπίζει άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού παρότι ο ρυθμός αύξησης έχει μειωθεί.

Η Ταϊβάν κατέγραψε σχεδόν 1.000 νέα εγχώρια κρούσματα στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας με αποτέλεσμα την λήψη νέων περιοριστικών μέτρων στην πρωτεύουσα Ταϊπέι και την πρόκληση ανησυχίας στον πληθυσμό που ήταν συνηθισμένος σε μια κανονικότητα καθώς η πανδημία βρισκόταν υπό έλεγχο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Τσεν Σιχ-τσανγκ ανακοίνωσε 240 νέα εγχώρια κρούσματα, από 333 που ήταν χθες, και δύο θανάτους με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την αρχή της πανδημίας ανήλθε σε 14.

Ωστόσο, ο ίδιος είπε ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι ήπια.

Η κυβέρνηση καλεί όσους έχουν ήπιας μορφής covid-19 ή είναι ασυμπτωματικοί να αναρρώνουν στο σπίτι τους σε καραντίνα.

Από την αρχή της πανδημίας η Ταίβάν έχει αναφέρει συνολικά 2.260 κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ο πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί να ξεκινήσει την παροχή εμβολίων κατά της COVID-19 εγχώριας παραγωγής πριν από το τέλος Ιουλίου και ότι αναμένονται περισσότερες παραλαβές εμβολίων.

Η Ταϊβάν έχει παραγγείλει 20 εκατομμύρια δόσεις, κυρίως της AstraZeneca αλλά και της Moderna, παρότι οι παγκόσμιες ελλείψεις έχουν περιορίσει τις προμήθειες.

Η χώρα έχει ήδη ανακοινώσει ότι αναμένει περισσότερες από ένα εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca μέσω του προγράμματος COVAX .

Οι αρχές κάλεσαν το διπλωματικό σώμα να διασφαλίσει ταχύτερη παράδοση εμβολίων κατά της COVID-19, ένα αίτημα που έχει γίνει πιο επιτακτικό από ποτέ δεδομένης της αύξησης των εγχώριων κρουσμάτων και του γεγονότος ότι έχει εμβολιαστεί ποσοστό μικρότερο από το 1% του πληθυσμού.

Σε σχόλιά της που δημοσιεύτηκαν σήμερα από το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν, η ανώτερη αξιωματούχος της Ταϊπέι στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για ένα μερίδιο των δόσεων των εμβολίων κατά της COVID-19 που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να στείλει στο εξωτερικό.

Ο Μπάιντεν έχει πει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στο εξωτερικό ως το τέλος Ιουνίου.

Οι ΗΠΑ, όπως οι περισσότερες χώρες, δεν έχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την διεκδικούμενη από την Κίνα Ταϊβάν, αλλά είναι ο πιο σημαντικός διεθνής υποστηρικτής της.