ΚΚΕ: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ τροφοδοτούν την τουρκική επιθετικότητα

ΚΚΕ: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ τροφοδοτούν την τουρκική επιθετικότητα

Επικριτικός ως προς τη στάση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας πως τροφοδοτούν την τουρκική επιθετικότητα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι οι σύμμαχοι δεν αναγνωρίζουν σύνορα και υποστήριξε ότι «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλούσε σε διάλογο την Ελλάδα και την Τουρκία για τον ελληνικό εναέριο χώρο μετά τις παραβιάσεις που έκαναν τουρκικά μαχητικά στην Αλεξανδρούπολη». Σε εκείνο το σημείο πρόσθεσε ότι είναι παράγοντες αποσταθεροποίησης στην περιοχή και ότι «στόχος τους είναι η προώθηση της συνδιαχείρισης σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο που θέτει σε αμφισβήτηση κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ χαρακτήρισε ψευδεπίγραφη την αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς «και τα δυο κόμματα τάσσονται υπέρ των ευρωατλαντικών σχεδιασμών», ενώ επισήμανε ότι «οι λαοί δεν πρέπει να επιλέγουν στρατόπεδο ληστών και πως θα πρέπει να απεμπλακούν από αυτά».

Κουτσούμπας: Το καλοκαίρι είναι ήδη «θερμό»

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά και αν περιμένουμε θερμό καλοκαίρι, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέπτεται τη Νάουσα απάντησε «το καλοκαίρι είναι ήδη θερμό. Υπάρχει όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπάρχει μεγάλη επιθετικότητα εκ μέρους της άρχουσας τάξης της Τουρκίας και του κυρίου Ερντογάν». 

Ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε την επιλογή της κυβέρνησης να εμπλέκεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας πως θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός καθώς, όπως είπε, «ο πόλεμος δεν είναι ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μόνο, είναι ανάμεσα σε δύο μεγάλα στρατόπεδα διεθνών καπιταλιστών της Ρωσίας και των ΗΠΑ απ' τη μια και του ΝΑΤΟ και των συμμαχιών τους αντίστοιχα».

«Στην ουσία τα όπλα που συνεχώς στέλνονται, τα οποία είναι μεγάλης αξίας όπλα, οδηγούν και σε μείωση της δυνατότητας άμυνας της χώρας μας», τόνισε χαρακτηριστικά.