Κινητοποίηση των Ρεπουμπλικάνων στο Οχάιο για την επιλογή υποψηφίου γερουσιαστή

Κινητοποίηση των Ρεπουμπλικάνων στο Οχάιο για την επιλογή υποψηφίου γερουσιαστή

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Οχάιο, προσπαθούν να βρουν αξιόλογους υποψηφίους για τις εκλογές της Γερουσίας, σχολιάζει το CNN, με δύο επιλογές να προκρίνονται, αυτή ενός Ρεπουμπλικάνου που είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων κι ενός καταξιωμένου συγγραφέα.

Ο Jay D. Evans, που κέρδισε παναμερικανική αναγνώριση το 2017, για το βιβλίο του «Hillbilly Elegy» θεωρείται ως μια σοβαρή υποψηφιότητα, σύμφωνα με δήλωση συμβούλου του στο CNN. Η δήλωση αυτή, έγινε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Evans, ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία Mitch McConnell σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, σύμφωνα με πηγές που έχουν λάβει γνώση για την τηλεφωνική αυτή επικοινωνία. Ο McConnell συμβούλεψε τον Evans για το τι μπορεί ν΄ αναμένει από την κάθοδό του στην πολιτική.

Την ίδια στιγμή, ο υψηλόβαθμος πολιτικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Bill Stepien συναντήθηκε με τον Ρεπουμπλικάνο Jim Renacci που είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Renacci, είναι υποψήφιος για την θέση του κυβερνήτη στο Οχάιο και είχε την ιδέα για ενδεχόμενη συμμετοχή του στις εκλογές για την Γερουσία. Σύμφωνα με δηλώσεις πηγών στο CNN, η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την διεκδίκηση μιας έδρας στην Γερουσία, αναμένεται να γίνει σήμερα.

Ο ίδιος, είχε δηλώσει ότι θ' αποχωρήσει από τον προεκλογικό αγώνα για την εκλογή κυβερνήτη στο Οχάιο και θα είναι υποψήφιος για την Γερουσία, εάν ο πρόεδρος Trump του το ζητήσει.

Η απόφαση του Josh Mandel τοπικού υπουργού των Οικονομικών ν΄ αποχωρήσει από τον προεκλογικό αγώνα για την Γερουσία στο Οχάιο, την προηγούμενη εβδομάδα, κινητοποίησε τους Ρεπουμπλικάνους για την εξεύρεση ενός δυναμικού υποψηφίου έναντι του Δημοκρατικού Γερουσιαστή Sherrod Brown.

Ο Evans είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Γέιλ, ενώ έχει καταταγεί στους πεζοναύτες. «Ο  Jay D το σκέφτεται σοβαρά, καθώς του το ζήτησαν σοβαροί άνθρωποι. Αναγνωρίζεται ότι έχει τις καλύτερες πιθανότητες έναντι του Sherrod Brown. Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπά Jai Chabria, σύμβουλος του Evans.

Το «BuzzFeed» ήταν το πρώτο που αναφέρθηκε στην σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από τους Ρεπουμπλικάνους, η υποψηφιότητα του Evans , που είναι και συνεργάτης του CNN.

Μία πηγή δήλωσε ότι ο Evans βρίσκονταν χθες στην Ουάσινγκτον, όπου και είχε επαφές με Ρεπουμπλικάνους που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του κατά του Brown. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο Evans είναι ενήμερος για το περιορισμένο χρονικό περιθώριο που έχει, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του. Από πλευράς της γραφειοκρατίας, η υποψηφιότητά του πρέπει να έχει δηλωθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Παράλληλα, ο ίδιος, γίνεται πόλος θετικής πολιτικής δυναμικής από τους Ρεπουμπλικάνους στο Οχάιο.

Ωστόσο, ο Evans ήταν αντίθετος στην προεκλογική εκστρατεία του Trump και ψήφισε έναν ανεξάρτητο υποψήφιο, ενώ έχει διατηρήσει αποστάσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και τους ανθρώπους τους. Επίσης, δεν έχει σχέσεις με τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Ρομπ Πόρτμαν από το Οχάιο, αλλά κι άλλους Ρεπουμπλικάνους που ελέγχουν την κοινότητα των συντηρητικών στην συγκεκριμένη πολιτεία, σύμφωνα με δήλωση στο CNN, πηγής που βρίσκεται κοντά στο Evans .

Από την άλλη μεριά, ο Renacci θα είναι ένας υποψήφιος κοντά στον κύκλο του Trump, ενώ έχει δηλώσει ότι θα χρειαστεί την υποστήριξη του Λευκού Οίκου, πριν ενταχθεί στον προεκλογικό αγώνα. «Ο στόχος μου είναι να είμαι ο κυβερνήτης στο Οχάιο. Εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικοινωνήσει μαζί μου για να μπω στην προεκλογική κούρσα θα το σκεφτώ, υπό αυτήν την προϋπόθεση»,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP