7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Κίνηση «ρελάνς» ετοιμάζει το Μαξίμου στην πρόταση εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ

Κίνηση «ρελάνς» ετοιμάζει το Μαξίμου στην πρόταση εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

Κίνηση «ρελάνς» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβερνητική πρόταση θα έχει ως κεντρικό άξονα τη διεύρυνση της υπό εξέταση περιόδου από το 2015 μέχρι και σήμερα. Δηλαδή θα εντάξει και την κυβερνητική θητεία του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής περιγράφει ένα σχέδιο άλωσης του τύπου που επιχείρησε να εφαρμόσει όσο κυβερνούσε, αλλά δεν κατάφερε να υλοποιήσει. Ένα σχέδιο με βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες, περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ και δημοσκοπήσεις από ανύπαρκτες εταιρείες, που όχι μόνο χαμήλωναν τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήλωναν και τη Χρυσή Αυγή» τονίζει με νόημα συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μιλούν ανοιχτά για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σημειώνοντας ότι με τους ισχυρισμούς τους ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά προσπαθούν να παραστήσουν τον κατήγορο εκεί που είναι κατηγορούμενοι. «Επιχειρούν να εμφανιστούν ως τιμητές εκεί που είναι ήδη απολογούμενοι. Το μόνο που καταφέρνουν όμως είναι να θυμίζουν τα έργα και τις παράνομες μεθοδεύσεις της εποχής που κυβερνούσαν οι ίδιοι» συμπληρώνει η ίδια πηγή.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο εντοπίζουν ενδιαφέροντα, όπως λένε, στοιχεία μέσα από την πρόταση του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και:

  • Παραπέμπουν στις μεθοδεύσεις που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα στη Βουλή και τους στημένους διαγωνισμούς με τα βοσκοτόπια, που είχαν στόχο να φτιαχτεί ένα ελεγχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ σύστημα ΜΜΕ. Όπως και στα 3 εκατομμύρια που -μέσα από «υπόγειες» διαδρομές- δόθηκαν για να εκδοθεί το «Documento».
  • Παραπέμπουν στις δημοσκοπήσεις «μαϊμού» από ανύπαρκτες εταιρείες που δημοσιεύονταν προεκλογικά στα φερέφωνά της Κουμουνδούρου με στόχο να εμφανίζεται πλασματικά μικρή η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα και η Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται τάχα ως τρίτη δύναμη. Αυτές οι «μετρήσεις» διαψεύστηκαν από τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019, όταν η ΝΔ εξασφάλισε απόλυτη και ευρεία πλειοψηφία στην Βουλή ενώ το νεοναζιστικό μόρφωμα έμεινε εκτός κοινοβουλίου.

Κυβερνητική πηγή μάλιστα αναρωτιέται με νόημα γιατί η «Αυγή» δεν εμφανίζει ποτέ την πρόθεση ψήφου στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύει, οι οποίες υποτίθεται ότι είναι σοβαρές. Εάν αμφισβητεί τα ευρήματα των αναγνωρισμένων εταιρειών σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, γιατί δεν δημοσιεύει τα ευρήματα των εταιριών που εμπιστεύεται διερωτάται.

.