Κίνημα «δεν πληρώνω» στις ΗΠΑ με επικεφαλής την Αλ. Οκάσιο-Κορτέζ

Κίνημα «δεν πληρώνω» στις ΗΠΑ με επικεφαλής την Αλ. Οκάσιο-Κορτέζ

Η Δημοκρατική βουλευτής της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ  προσέφερε ένθερμα την στήριξη της στο κίνημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη με σκοπό την ακύρωση των ενοικίων για όσο διάστημα η οικονομία πλήττεται από τον κορονοϊό.

Η προσπάθεια την οποία ενθαρρύνει η βουλευτής της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, εξελίσσεται στα κοινωνικά μέσα, με το hashtag #CancelRent και διαδικτυακές συγκεντρώσεις βίντεο, καθώς και κάποιες περιορισμένες διαμαρτυρίες, λόγω των μέτρων περιορισμού.

"Δεν είναι αδύνατο να το κάνουμε και δεν μπορούμε να το κάνουμε", είπε η Οκάσιο Κορτέζ σε βίντεο στη σελίδα της στο Facebook. "Δεν έχουμε αρκετούς πολιτικούς με πολιτική βούληση για να βοηθήσουμε τους ενοικιαστές και ουσιαστικά τους ανθρώπους που είναι μαμάδες και μπαμπάδες ιδιοκτήτες".

Ωστόσο, σε Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων λένε ότι αγωνίζονται και αυτοί να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, καθώς πολλοί ενοικιαστές δεν έχουν ήδη καταφέρει να πληρώσουν ενοίκια. Αποκαλούν τις προσπάθειες των ακτιβιστών "απερίσκεπτες" και λένε ότι η παρακράτηση ενοικίου θα δημιουργήσει αλλεπάλληλες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης εγκατάλειψης των ιδιοκτητών ακινήτων. 

Ο Τζέι Μάρτιν διευθυντής του οικιστικού προγράμματος βελτίωσης που αντιπροσωπεύει 4.000 ιδιοκτήτες υποστήριξε ότι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι θα πρέπει να βρουν έναν κοινό τόπο.

"Βασικά όταν υπάρχουν εκλεγμένοι που υποστηρίζουν τέτοια κινήματα και προτείνουν τέτοιες λύσεις, δημιουργούν μια κατάσταση που δεν βοηθάει κανέναν", δήλωσε. 

AP Photo/Frank Franklin II)