ΚΙΝΑΛ: Κατέβασαν την «κόκκινη» αφίσα!

ΚΙΝΑΛ: Κατέβασαν την «κόκκινη» αφίσα!

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την «κόκκινη» αφίσα που θύμιζε άλλες εποχές και άλλα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ανάγκασαν το ΚΙΝΑΛ να κατεβάσει την αφίσα που δημοσιοποίησε το liberal.gr με την δικαιολογία ότι την ανάρτησε ένας... νεολαίος εκ των διαχειριστών.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Η υψωμένη γροθιά στη θέση ενός φουγάρου εργοστασίου σε μαύρο χρώμα και με κόκκινο φόντο παρέπεμπε σε άλλες δεκαετίες που ο «σοσιαλιστικός ρεαλισμός» εμφανιζόταν ως ο «εκφραστής» της εργατικής τάξης.

Το ΚΙΝΑΛ κατέβασε την «κόκκινη» αφίσα. Την αντικατέστησε με μια πράσινη. Το σύνθημα όμως το ίδιο «η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από τη Βουλή». Όπως και η αναφορά που τη συνόδευε με τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις που επιφέρει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. 

 

Νωρίτερα το liberal.gr δημοσιοποιούσε το θέμα με τίτλο «Το ΚΙΝΑΛ έπαθε... ΣΥΡΙΖΑ» γράφοντας σχετικά:

Με μια αφίσα αισθητικής του παλαιού ένδοξου «σοσιαλιστικού ρεαλισμού», το ΚΙΝΑΛ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα το βρει «απέναντι μέσα και έξω από τη Βουλή».

Αφορμή οι αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις που επιφέρει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κατά το Κίνημα Αλλαγής «η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα φτηνής και απαξιωμένης εργασίας» και μέρος του Αναπτυξιακού Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση σε διαβούλευση, «λειτουργεί σε αυτή τη λογική, έρχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης στον ΣΕΒ».

Περί του νόμου καθείς έχει την άποψή του, θα τις καταθέσει, θα ακουστούν , θα συζητηθούν στη Βουλή και θα κριθούν.

Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το σύνθημα και η αφίσα. Δείχνει το ΚΙΝΑΛ να δανείζεται ρητορική και αισθητική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, αλλά προσφέρει ευθυμία. Μια τέτοια απειλή σημαίνει ότι έχεις την ανάλογη κοινωνική βάση να την κατεβάσεις στους δρόμους. Που θα την βρει; Μια τέτοια απειλή ακούγεται αστεία ακόμη και όταν τη χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ήταν κόμμα του πεζοδρομίου. Όμως και αυτός ακολουθούσε τις κινητοποιήσεις, δεν μπορούσε να τις οργανώσει μόνος του, δεν είχε τη δύναμη.

Το ΠΑΣΟΚ έχει να κατέβει στους δρόμους από την εποχή του νομοσχεδίου Γιαννίτση. Από τότε πέρασε σχεδόν μια γενιά. Θυμούνται άραγε οι σύντροφοι τι σημαίνει πεζοδρόμιο; Και θα μαζευτούν καμιά... πενηνταριά;

Για να σοβαρευτούμε και μεις και το ΚΙΝΑΛ: Τέτοια συνθήματα μόνο το ΚΚΕ μπορεί να προβάλει, ακριβώς γιατί αυτό μπορεί να κατεβάσει κόσμο στο δρόμο. Το ΚΙΝΑΛ μεταμορφώνεται σε καρικατούρα του όταν λέει τέτοια.

Η απάντηση του ΚΙΝΑΛ 

Με αναφορές σε πανικό και παπαγαλάκια επιχειρεί το Κίνημα Αλλαγής να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να απαντήσει στην έντονη κριτική που δέχτηκε για την «κόκκινη» αφίσα του.

Στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε ανακοίνωση - αφότου κατέβασε την αφίσα - κάνοντας λόγο για «άγρια επίθεση από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου κατά του Κινήματος Αλλαγής» και για «πανικό» που οφείλεται στο γεγονός ότι «αποκαλύψαμε την αντεργατική πολιτική τους».

Ακόμη, επαναλαμβάνει ότι «θα μας βρουν απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή», όπως εξάλλου έγραφε και στην «κόκκινη» αφίσα που εξαφάνισε.