ΚΙΝΑΛ: Εμμονική και ιδεοληπτική η άρνηση της δωρεάς από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας

ΚΙΝΑΛ: Εμμονική και ιδεοληπτική η άρνηση της δωρεάς από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας

"Οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που υποδύονται τους εκπαιδευτικούς, οφείλουν να θυμηθούν ότι μεγάλοι ευεργέτες προσέφεραν πάρα πολλά στην παιδεία της χώρας", αναφέρει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας την απόρριψη της δωρεάς του ιδρύματος Μποδοσάκη για εξοπλισμό εργαστηρίων σε σχολεία της περιοχής.

"Τι να πρωτοθυμηθούμε", συνεχίζει ο κ. Γρηγοράκος, "την Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, τη Ζωσιμαία Σχολή, το Αρσάκειο, τη Σχολή Ευελπίδων, αλλά και την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η υπέρβαση της υστέρησης της Ελλάδας προϋποθέτει ανοιχτά μυαλά και δημιουργικούς εκπαιδευτικούς".

Ο υπεύθυνος Παιδείας του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει την άρνηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ως "μια πράξη φοβική, εμμονική και ιδεοληπτική. Παραπέμπει σε ένα ζοφερό παρελθόν. Αποπνέει πολιτική και ιδεολογική μούχλα. Αντιστρατεύεται την ίδια την παιδαγωγική φιλοσοφία, κουλτούρα και πράξη".

"Οι δωρεές από ιδιώτες είναι δείκτης κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας σε όλες τις προηγμένες χώρες. Με αυτές αποδεικνύεται το πραγματικό ενδιαφέρον όλων εκείνων που θέλουν να συνδράμουν στην ανάπτυξη και ευημερία ενός τόπου.

Το κυριότερο, μπορούν να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες και εκκρεμή προβλήματα. Όταν μάλιστα, οι δημοσιονομικές δυνατότητες ενός κράτους είναι περιορισμένες, οι ιδιωτικές δωρεές αποτελούν πραγματική ανάσα για την πολύπαθη κοινωνία. Η υπέρβαση της υστέρησης της Ελλάδας προϋποθέτει ανοιχτά μυαλά και δημιουργικούς εκπαιδευτικούς", καταλήγει η δήλωση του κ. Γρηγοράκου.