Κίνα: Το εμβόλιο είναι ίσως να είναι έτοιμο για ευρεία χρήση τον Νοέμβριο

Κίνα: Το εμβόλιο είναι ίσως να είναι έτοιμο για ευρεία χρήση τον Νοέμβριο

Τα εμβόλια κατά του Covid-19 που αναπτύσσονται στην Κίνα θα είναι ίσως έτοιμα για χρήση από το ευρύ κοινό ήδη από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Στην Κίνα υπάρχουν αυτήν τη στιγμή τέσσερα εμβόλια σε κλινικές δοκιμές τελικής φάσης. Τουλάχιστον τρία από αυτά έχουν ήδη χορηγηθεί σε εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στο πλαίσιο ενός προγράμματος εκτάκτου ανάγκης που ξεκίνησε τον Ιούλιο.

Οι κλινικές δοκιμές φάσης 3 προχωρούν απρόσκοπτα και τα εμβόλια ίσως να έτοιμα για διάθεση στο ευρύ κοινό τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο δήλωσε σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση η επικεφαλής εμπειρογνώμονας σε θέματα βιοασφάλειας Γκουίτσεν Γου.

Η Γου, που τόνισε ότι δεν έχει παρατηρήσει τους πρόσφατους μήνες ανεπιθύμητα συμπτώματα αφού έλαβε η ίδια ένα πειραματικό εμβόλιο τον Απρίλιο, δεν διευκρίνισε σε ποια εμβόλια αναφέρεται.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός της Κίνας Sinopharm αναπτύσσει σε συνεργασία με την Sinovac τρία εμβόλια στο πλαίσιο του προγράμματος εκτάκτου ανάγκης της κυβέρνησης. Η CanSino Biologics αναπτύσσει ένα τέταρτο εμβόλιο που έλαβε έγκριση για χρήση στις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις τον Ιούνιο.

Η Sinopharm ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι το εμβόλιό της θα μπορούσε να είναι έτοιμο για χρήση ως το τέλος του έτους, μόλις ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές φάσης 3.