Κίνα: Οι εννέα εκατομμύρια κάτοικοι της Τσανγκτσούν σε λοκντάουν, η Σανγκάη κλείνει τα σχολεία

Κίνα: Οι εννέα εκατομμύρια κάτοικοι της Τσανγκτσούν σε λοκντάουν, η Σανγκάη κλείνει τα σχολεία

Λοκντάουν επιβλήθηκε στους εννέα εκατομμύρια κατοίκους της κινεζικής πόλης Τσανγκτσούν στη βορειοανατολική Κίνα, ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή οι τοπικές αρχές, ενώ στη Σανγκάη ανακοινώθηκε πως κλείνουν από τις 12 Μαρτίου όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι μαθητές θα κάνουν τηλεκπαίδευση μέχρι νεωτέρας στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης κατά της Covid-19.

Οι αρχές της Σανγκάης ανακοίνωσαν πως οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία δεν θα λειτουργήσουν επίσης. Η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις σοβαρότερες αναζωπυρώσεις της Covid-19 τα δύο τελευταία χρόνια.

Το λοκντάουν στην πόλη Τσανγκτσούν είναι το πιο σημαντικό που ανακοινώνεται στη χώρα έπειτα από εκείνο που επιβλήθηκε στη Σιάν των 13 εκατομμυρίων κατοίκων στο τέλος της περασμένης χρονιάς.

Στην Τσανγκτσούν, μόνο ένα πρόσωπο ανά νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει μία φορά κάθε δύο ημέρες, ανακοινώθηκε από τη δημαρχία.

Η παραλλαγή Όμικρον ευθύνεται για τις τοπικές αναζωπυρώσεις στην Κίνα, που αφορούσαν σήμερα 1.369 ανθρώπους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τους αριθμούς που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός παραμένει μικρός σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, όμως είναι ο πιο υψηλός για την Κίνα μετά την πρώτη φάση της επιδημίας, στην αρχή του 2020.