Κίνα - Κορονοϊός: Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το 76% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως

Κίνα - Κορονοϊός: Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το 76% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως

Η Κίνα χορήγησε πλήρεις δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 περίπου στο 75,6% του πληθυσμού της έως τις 23 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας Μι Φενγκ.

Περίπου 1,068 δισεκ. άνθρωποι έχουν ανοσοποιηθεί με τις απαραίτητες δόσεις, από ένα πληθυσμό 1,412 δισεκ., δήλωσε ο Μι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η χώρα είχε χορηγήσει συνολικά 2,245 δισεκ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 έως τις 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η Κίνα χορηγεί σε όσους εμβολιάστηκαν τουλάχιστον πριν από έξι μήνες μια ενισχυτική δόση, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών όπως οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Κίνα έχει σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τον ιό στις περισσότερες περιοχές, και οι σποραδικές τοπικές εξάρσεις είναι μικρές συγκριτικά με αυτές που παρατηρούνται σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, ο Μι προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η τελευταία έξαρση στην Κίνα, που αφορά 100 μολύνσεις σε μία εβδομάδα σε 11 περιοχές, να εξαπλωθεί περαιτέρω.