Κίνα - Κορονοϊός: 130 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες

Κίνα - Κορονοϊός: 130 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν στην ηπειρωτική Κίνα 130 κρούσματα του SARS-CoV-2, καθώς οι αρχές συνεχίζουν να καταπολεμούν ένα σοβαρό ξέσπασμα στην επαρχία Χεμπέι, που εξώθησε τις αρχές να θέσουν σε καραντίνα πάνω από 28 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο σημερινός απολογισμός είναι λίγο μικρότερος από τα 135 κρούσματα που αναφέρθηκαν χθες, ανακοίνωσε η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Από τα κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών, τα 115 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα και τα 90 εντοπίστηκαν στην Χεμπέι, την επαρχία που περιβάλλει το Πεκίνο και πλήττεται πιο βαριά από το νέο κύμα μολύνσεων. Άλλα 23 κρούσματα εντοπίστηκαν στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, ενώ δύο κρούσματα καταγράφηκαν στο Πεκίνο.

Οι αρχές παροτρύνουν τους πολίτες να μην ταξιδέψουν παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο ενόψει των αργιών επ’ ευκαιρία του σεληνιακού νέου έτους τον επόμενο μήνα, όταν είθισται να μετακινούνται εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι.

Να σημειωθεί πως η τελευταία έξαρση εμφανίζεται καθώς μια ομάδα ερευνητών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βρίσκεται σε καραντίνα στην πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε η νόσος στα τέλη του 2019. Η ομάδα του ΠΟΥ βρίσκεται εκεί για να διερευνήσει την προέλευση της πανδημίας που έχει σκοτώσει σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται σε 4.635 νεκρούς επί συνόλου 88.118 μολύνσεων.