8ος χρόνος, ημέρα 2478η
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022

Κικίλιας: Στις 8 - 9 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Κικίλιας: Στις 8 - 9 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Κικίλιας: Στις 8 - 9 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους

«Γίνεται από το χειμώνα πολύ σκληρή δουλειά για την επιμήκυνση της σεζόν», είπε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εννέα απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, εκτιμώντας παράλληλα ότι «η τουριστική σεζόν φέτος θα τελειώσει το Δεκέμβρη».

Μιλώντας στον Ant1 και επικαλούμενος διεθνή στοιχεία κρατήσεων για το τρίτο τρίμηνο του 2022, είπε πως, «6 από τους 10 προορισμούς είναι ελληνικοί», μεταξύ των οποίων η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική και η Αθήνα.

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση ελληνικών προϊόντων από την πλειοψηφία των ξενοδοχείων, επισημαίνοντας ότι, στόχος είναι «να γεμίσουν οι τσέπες της ελληνικής οικογένειας».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε σε μη παραδοσιακούς προορισμούς, που «βλέπουν» την πληρότητά τους να εκτοξεύεται, φέρνοντας πως παράδειγμα τη Θάσο και την Ήπειρο, μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνδυνος με την εξάπλωση του κορονοϊού μέσω του ανοίγματος του τουρισμού, σημείωσε πως «τα καταφέραμε όταν δεν είχαμε εμβόλια, θα τα καταφέρουμε και τώρα, η πλειονότητα τουριστών και Ελλήνων κινούνται σε εξωτερικούς χώρους. Από εκεί και πέρα, πρέπει όλοι να προσέχουμε».

Επιδότηση του τουρισμού

Στις 8-9 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», που θα παρέχει ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ προς χρήση σε οποιοδήποτε κατάλυμα, ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι τα κριτήρια θα είναι:

  • 16.000 ατομικό εισόδημα
  • 28.000 σε ζευγάρι
  • Προσαύξηση 1.500 ανά τέκνο, για τα δύο πρώτα παιδιά.

Επιπλέον, θα δοθούν χωρίς κριτήρια και τα EviaPass και SamosPass, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε όποια επιχείρηση επιθυμεί ο κάτοχός τους.

Κληθείς να σχολιάσει το “Turkagean” και το αν σκοπεύει η ελληνική πλευρά να κάνει κάτι, ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε πως, «δεν σκοπεύουμε να κάνουμε καμπάνια για το Αιγαίο. Το Αιγαίο, τα νησιά μας, οι ελληνικές διακοπές, είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Δεν θα μπούμε εμείς στην ίδια πλάστιγγα».