8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Κίεβο: Ευχαριστίες για την πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Κίεβο: Ευχαριστίες για την πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το μαιευτήριο στη Μαριούπολη
Φωτογραφία αρχείου

Με αναδημοσίευση του tweet του Έλληνα πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για την πρωτοβουλία της Ελλάδας να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης μετά το τέλος του πολέμου, το Ουκρανικό Κοινοβούλιο έσπευσε να εκφράσει τις ευχαριστίες του.

Μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο Twitter, οι Ουκρανοί αναρτώντας τις σημαίες των δύο χωρών και δύο χέρια σε χειραψία, έγραψαν «Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!»

Δύο ώρες νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει μέσω του επίσημου λογαριασμού του στα αγγλικά ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης,το κέντρο της Ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, μια πόλη που έχουμε στις καρδιές μας και σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει από την αρχή του πολέμου σταθεί ενεργά στο πλευρό της πολύπαθης ελληνικής μειονότητας οργανώνοντας καραβάνια εκκένωσης από τη Μαριούπολη και την Οδησσό με τις πέντε επιχειρήσεις Νόστος τις οποίες συντόνισε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Είχαν προηγηθεί οι θάνατοι έξι Ελλήνων ομογενών στα χωριά Σαρτανά και Μπουγάς που είχαν προκαλέσει το έντονο διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα.