Φυγαδεύτηκε από το δικαστήριο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια

Φυγαδεύτηκε από το δικαστήριο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια

Ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στο δικαστικό μέγαρο Κέρκυρας, όπου μεταφέρθηκε 60χρονος ιερέας που κατηγορείται πως ασέλγησε σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών. Συγγενείς των δύο ανήλικων προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον ιερωμένο, ο οποίος φυγαδεύτηκε από άντρες της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να απολογηθεί στον εισαγγελέα, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο 60χρονος άντρας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Μητροπολίτη Κέρκυρας.

Την καταγγελία για την ασέλγεια έκαναν οι γονείς 14χρονου κοριτσιού, οι οποίοι ανέφεραν στις αρχές πως η κόρη τους έπεφτε θύμα του ιερέα μέσα στην εκκλησία όπου λειτουργούσε τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Μάλιστα, μόλις ήρθε στο φως η πρώτη καταγγελία, οι γονείς ενός ακόμα ανήλικου κοριτσιού κατήγγειλαν τον ίδιο ιερωμένο, αναφέροντας πως η κόρη τους είχε πέσει επανειλημμένως θύμα ασέλγειας από τον άντρα πριν από 6 χρόνια, όταν δηλαδή βρισκόταν στην ηλικία των 10 ετών.

Το συμβάν σύμφωνα με την πρώτη μηνυτήρια αναφορά, φέρεται ότι λάμβανε χώρα στην ενορία που λειτουργούσε τότε ο ιερέας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση φέρεται να λάμβανε χώρα σε διπλανό χωριό.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δικογραφία που έχει συσταθεί εναντίον του ιερέας να είναι στα «χέρια» του Εισαγγελέα Κέρκυρας.

Σε διαθεσιμότητα ο ιερέας

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος ιερέα στην νότια Κέρκυρα, ανακοινώθηκε ότι:

1. Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.

2. Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.

3. Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει την θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται.

4. Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από τη Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.