Κερδίζει έδαφος, εισηγήσεις στα χέρια του πρωθυπουργού
Ανασχηματισμός

Κερδίζει έδαφος, εισηγήσεις στα χέρια του πρωθυπουργού

Προφανώς και κάποια στιγμή αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν. Προφανώς και το υπουργικό συμβούλιο θα αλλάξει με αφαιρέσεις αλλά και προσθήκες νέων μελών.  Κανείς  άλλωστε δεν είναι μόνιμος στον υπουργικό θώκο. 

Δεδομένο  επίσης είναι ότι το σενάριο ενός ανασχηματισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κερδίζει έδαφος, με τον πρωθυπουργό να έχει στα χέρια του σχετικές εισηγήσεις, μια και σε περίπου δύο μήνες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκλογική νίκη της ΝΔ.

Παρόλαυτα τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο  στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει μπροστά το συγκεκριμένο σχέδιο. Με άλλα λόγια  δε φαίνεται ο πρωθυπουργός να έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις περισσότερο αναφορικά με το  πότε θα πατήσει το κουμπί των αλλαγών και λιγότερο με το εάν. 

Την ίδια ώρα   συνομιλητές του τονίζουν ότι οι επίμονες αναφορές για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο  στο δημόσιο διάλογο έχουν προκαλέσει την ενόχληση του κ.Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αυτή την στιγμή έχει ως πρώτη προτεραιότητα την κατάρτιση ενός συνολικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού στον οικονομικό, τουριστικό και εργασιακό τομέα. Είναι σαφές άλλωστε ότι η  προσεχής περίοδος θα χαρακτηριστεί από έντονη κινητικότητα από πλευράς κυβέρνησης με κεντρικό άξονα την στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων από τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας, κάτι που τουλάχιστον για το άμεσο διάστημα μεταθέτει την όποια πρωτοβουλία περί  αντικατάστασης προσώπων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο για στήριξη του ελληνικού τουρισμού, ενώ οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μέσα από κοινοτικά προγράμματα.  Αρρυθμίες πάντως έχουν καταγραφεί, έχουν εντοπιστεί και μάλιστα με ονοματεπώνυμα μέσα στην κυβερνητική λειτουργία.  Στοιχείο που προϊδεάζει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό πιθανότατα εντός του καλοκαιριού ορισμένες πληροφορίες να τον τοποθετούν μεταξύ από τις αρχές Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως το κλειδί των αλλαγών το κρατάει μόνο ο πρωθυπουργός...