7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Κέρδισε τη μάχη με τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Κέρδισε τη μάχη με τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 900 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του ο Γενικός Δείκτης, καταγράφοντας την 12η ανοδική στις τελευταίες 13 συνεδριάσεις. Με τον τρόπο αυτό «πήρε πίσω» όλες τις απώλειες του Ιουλίου, έχοντας προσεγγίσει τα επίπεδα της 28ης Ιουνίου (903,34 μονάδες).

Κύριος ρυθμιστής του σημερινού ρυθμού ήταν ο τραπεζικός κλάδος (ΔΤΡ +1,96% στις μονάδες), με μπροστάρη τον τίτλο της Πειραιώς, τόσο από άποψη ημερήσιας απόδοσης (+4,15%) όσο και από άποψη συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς αφενός απορρόφησε 9,33 εκατ ευρώ (2 φορές τον μέσο όρο της), αφετέρου αυτός συνιστά το ¼ της συνολικής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, από τις 25 μετοχές του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι 16 έκλεισαν θετικές, ενώ ο τζίρος παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα, ελαφρά αυξημένος σε σχέση με τις πολλές περασμένες συνεδριάσεις στα 56,4 εκατ. ευρώ, με τα 4,7 εξ αυτών να αφορούν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Για άλλη μια φορά, οφείλουμε να παρατηρήσουμε την εξαιρετική συμπεριφορά των μετοχών του κλάδου της πληροφορικής. Σήμερα υπεραπέδωσαν οι μετοχές των Entersoft (+7,32% με 320 χιλιάδες ευρώ όγκο) και Ideal (+6.09% με 33,84 χιλ ευρώ), χωρίς φυσικά οι λοιπές να χωλαίνουν.

Ειδική μνεία στη μετοχή της Intralot, που με πλάτη την αποσυμπίεση από το πολυετές δράμα του δανεισμού του με τις διαπραγματεύσιμες ομολογίες και σε συνδυασμό με τη χρονική συγκυρία που ευνοεί (υπό προϋποθέσεις) την εταιρεία υπέρμετρα λόγω της ειδικής της θέσης στον χώρο, φαίνεται να έχει βάλει πλώρη για ισχυρή ανοδική πορεία.

Σημαντικό στήριγμα, τόσο σταθμικό όσο και ψυχολογικό έδωσε η μετοχή του ΟΤΕ (+2,21%), που σημειωτέον κατέγραψε την 10η στις εξεταζόμενες 13 συνεδριάσεις, και όντας πρώτος στην έξοδο από αγοραστικές θέσεις τον Ιούνιο, ήταν και πρώτος στην απαρχή του θετικού momentum, αφού διέσπασε νωρίς τα 14,80.

Για τον Δείκτη, οι κοντινές στηρίξεις βρίσκονται πλέον στις 896 μονάδες, με πρώτο στόχο τις 911.

Με σύμμαχο το πολύ καλό κλίμα τόσο στο σύνολο όσο και επιμέρους στον τραπεζικό (λόγω του ζητήματος του αναβαλλόμενου φόρου) και στη μετοχή της Ελλάκτωρ (λόγω της ολοκλήρωσης της ΑΜΚ), μπορεί να διατηρήσει την επιθετική κίνηση, ειδικά εφόσον αυξηθεί η συναλλακτική δραστηριότητα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.