Κέρδη στη Wall Street παρά την αύξηση των κρουσμάτων

Κέρδη στη Wall Street παρά την αύξηση των κρουσμάτων

Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να μην φαίνεται να επηρεάζονται από τα ρεκόρ κρουσμάτων παγκοσμίως που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, αύξηση-ρεκόρ των νέων κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ αφού καταγράφηκαν 230.370 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Ινδία και η Νότια Αφρική. Ο προηγούμενος χειρότερος απολογισμός που είχε ανακοινώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήταν 228.102 κρούσματα στις 10 Ιουλίου, ενώ οι θάνατοι παραμένουν σταθεροί, σε περίπου 5000 ημερησίως.

Ωστόσο, δυο πειραματικά εμβόλια κατά το νέου κορονοϊού που αναπτύσσουν σε συνεργασία η γερμανική εταιρεία BioNTech και ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer έλαβαν την έγκριση «ταχείας διαδικασίας» από την αμερικανική Υπηρεσία τροφίμων και Φαρμάκων, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,76% ή 457 μονάδες και κινείται στις 26.533 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,62% ή 171 μονάδες στις 10.788 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 1,33% ή 42 μονάδες στις 3.227 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι Dow Jones και S&P 500 έχουν ήδη καταγράψει δύο εβδομάδες κερδών και τον Nasdaq να τρέχει σε νέα ιστορικά υψηλά.

Νωρίτερα, με σημαντικά κέρδη ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να κερδίζει 2,22%.