Κεραυνός έπεσε στην Ακρόπολη - Τέσσερις τραυματίες

Κεραυνός έπεσε στην Ακρόπολη - Τέσσερις τραυματίες

Η κακοκαιρία στο λεκανοπέδιο της Αττικής είχε και τραυματίες το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν έπεσε κεραυνός στην περιοχή της Ακρόπολης προκαλώντας τραυματισμούς σε τέσσερα άτομα.

Συγκεκριμένα, ο κεραυνός έπεσε γύρω στις 4.30 μ.μ. σε φυλάκιο κοντά στο Ερέχθειο και τραυμάτισε δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε κουβούκλιο των εκδοτηρίων, ενώ, από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν, τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο τουρίστες, ένας άντρας και μία γυναίκα, 25 ετών. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και μετέφερε τους τραυματίες στον Ευαγγελισμό.

Οι δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες, 24 και 52 ετών, υποβλήθηκαν σε καρδιολογικό έλεγχο, για να εξακριβωθεί αν η εκκένωση του ηλεκτρικού φορτίου από τον κεραυνό τούς είχε προκαλέσει κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα. Οι δύο τουρίστες αποχώρησαν από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κεραυνός διέλυσε το αλεξικέραυνο και το κουβούκλιο των εκδοτηρίων, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω της πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο». Παράλληλα, σημειώνει ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.