Κεραμέως σε Φίλη: Θλιβερός ο λαϊκισμός σας -Δεν σας επιτρέπω αναφορές στην οικογένειά μου

Κεραμέως σε Φίλη: Θλιβερός ο λαϊκισμός σας -Δεν σας επιτρέπω αναφορές στην οικογένειά μου

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα στη Βουλή μεταξύ της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, η κ. Νίκη Κεραμέως κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διασπορά fake news πως «αποκλείονται αριστούχοι μαθητές» από τα πανεπιστήμια ενώ έντονη ήταν η αντίδρασή της για τις επί προσωπικού αναφορές του Νίκου Φίλου για τα παιδιά της. 

Η υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει καθώς αναφέρθηκε στην οικογένειά της ενώ ακόμα και με παρέμβαση του προεδρεύοντα κ. Διγαλάκη, ο Νίκος Φίλης δεν παραδέχτηκε το λάθος του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ίσως ήταν λάθος».

Ο διάλογος ανάμεσα στους δύο είχε ως εξής:  

Ν. Φίλης: Λυπάμαι. Έχετε δύο μικρά παιδιά που όταν μεγαλώσουν θα μάθουν ότι όταν ήταν μικρά η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημό σας. Πέρυσι η βάση για την Αρχιτεκτονική ήταν 10, φέτος έγινε 14. Ποιος αποκλείει τα παιδιά; Και σήμερα αυτό το παιδί δεν μπαίνει στο Μετσόβιο  και στο Αριστοτέλειο. 

Ν. Κεραμέως: μπαίνει σε άλλες Σχολές Αρχιτεκτονικής

Ν. Φίλης: Βάλτε το μαχαίρι μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας! Είστε και μητέρα μικρών παιδιών

Ν. Κεραμέως:  Δεν έχω κάνει καμία αναφορά στην οικογένειά σας. Σας παρακαλώ ανακαλέστε. Δεν σας επιτρέπω

Β. Διγαλάκης (πρόεδρος): παρακαλώ να μην υπάρξουν άλλες αναφορές σε οικογένειες μελών της επιτροπής

Ν. Φίλης: Ίσως ήταν λάθος αλλά με παρέσυρε η υπουργός που μας είχε πει ότι όταν γεννήθηκε το παιδί της πρώτα είπε μπαμπάς και Μητσοτάκης και μετά όλα τα άλλα

Ν. Κεραμέως: Τι είναι αυτά που λέτε; Είναι δυνατόν; 

Ν. Φιλης: Είστε απαράδεκτη. Έχετε μαχαίρι και το περιτυλίγεται με ψεύτικες δημοσκοπήσεις

Ν.Κεραμέως: Αποδείξτε το

Ν.Φίλης: Θα τα δείτε σε λίγο

Σχετικά με το ζήτημα του μαθητή που δεν κατάφερε να περάσει σε σχολή της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης η κ. Κεραμέως είπε: Ο συγκεκριμένος μαθητής έγραψε 13,6 στο ειδικό μάθημα του σχεδίου ενώ η βάση ήταν 14. Αυτός είναι ο λόγος που δεν περνάει στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη αλλά σε Αρχιτεκτονικές άλλων πόλεων».

Χαρακτήρισε μάλιστα ψευδές το επιχείρημα ΣΥΡΙΖΑ περί δεκάδων χιλιάδων μαθητών οι οποίοι μένουν εκτός ΑΕΙ τονίζοντας ότι ο συνολικός αριθμός είναι 9.400 σε σχέση με πέρσι.