Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: Σύλληψη υπόπτου για κλοπή ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών: Σύλληψη υπόπτου για κλοπή ηλεκτρονικού εξοπλισμού

Κλοπές ηλεκτρονικού εξοπλισμού έγιναν στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών τις ημέρες γύρω στις 15 Αυγούστου και η αστυνομία ήδη έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη και μια ταυτοποίηση στοιχείων.

Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας σημειώνοντας ότι έχουν συμπεριληφθεί δράσεις για το ΕΚΚΕ, συνολικού προυπολογισμού 6.868.831 ευρώ στις προτάσεις της κυβέρνησης στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ προβλέπεται και η μεταστέγαση του Κέντρου σε ένα νέο, ασφαλές, ιδιόκτητο κτίριο.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός έγραψε στο twitter:

«Επισκέφθηκα χθες το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών όπου ενημερώθηκα από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κανέλλο Νικολάου, τον πρόεδρο του ΕΚΚΕ Νίκο Δεμερτζή και εργαζόμενους του Κέντρου για τις διαρρήξεις και τις κλοπές ηλεκτρονικού εξοπλισμού που έγιναν στο ΕΚΚΕ μέσα στο 15 Αύγουστο».

«Η Αστυνομία με συντονισμένες κινήσεις κατάφερε και προχώρησε σε μία σύλληψη και μία ταυτοποίηση στοιχείων και θέλω δημόσια να τους ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση τους».

«Όσον αφορά το ΕΚΚΕ έχουμε συνεργαστεί με την διοίκηση στενά το τελευταίο χρόνο και έχουμε συμπεριλάβει δράσεις συνολικού προυπολογισμού 6.868.831 ευρώ στις προτάσεις μας στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπου προβλέπεται και η μεταστέγαση του σε ένα νέο, ασφαλές, ιδιόκτητο κτίριο».

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) ιδρύθηκε το 1959 υπό την αιγίδα της UNESCO και αποτελεί το μοναδικό δημόσιο ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα που θεραπεύει τις κοινωνικές επιστήμες. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο από την γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) του υπουργείου Ανάπτυξης και