7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος: Καταδικάζει την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος: Καταδικάζει την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Τη συμπαράστασή του προς την Εκκλησία της Ελλάδος για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη εξέφρασε με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.

Όπως αναφέρει, παρόμοια περιστατικά έκφρασης μίσους δεν έχουν θέση στο πλαίσιο της Εκκλησίας, ούτε καμίας θρησκευτικής κοινότητας, ούτε της κοινωνίας μας,

Αναλυτικά η επιστολή:

«Μακαριώτατε,

Αισθήματα λύπης και θλίψης μας προκάλεσε η είδηση της ειδεχθούς επίθεσης με καυστικό υγρό εναντίον Μητροπολιτών του Συνοδικού Δικαστηρίου, που έλαβε χώρα χθες στη Μονή Πετράκη. Παρόμοια περιστατικά έκφρασης μίσους δεν έχουν θέση στο πλαίσιο της Εκκλησίας, ούτε καμίας θρησκευτικής κοινότητας, ούτε της κοινωνίας μας. Είναι τραγικά παραδείγματα του πού μπορεί να οδηγηθεί ένας άνθρωπος όταν χάνει την ηθική του πυξίδα, όταν απομακρύνεται από τις αξίες του ανθρωπισμού, οι οποίες άλλωστε αποτελούν και τα θεμελιώδη διδάγματα των θρησκειών μας.

»Σας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνικού Εβραϊσμού και ευχόμαστε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες και στα θύματα της επονείδιστης αυτής επίθεσης».

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ και ο Γενικός Γραμματέας Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ.