7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Κεντρική Μακεδονία - Κορονοϊός: Πρόστιμα για μη εφαρμογή περιοριστικών μέτρων

Κεντρική Μακεδονία - Κορονοϊός: Πρόστιμα για μη εφαρμογή περιοριστικών μέτρων
Φωτογραφία αρχείου

Μία σύλληψη, αρκετά πρόστιμα και επιβολή αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων για μη εφαρμογή μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορoνοϊού είχε η χθεσινή ημέρα στην Κεντρική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα συνελήφθη προσωρινά υπεύθυνος σε καφετέρια- μπαρ της Πιερίας, του επιβλήθηκαν 2.000 ευρώ πρόστιμο αλλά και επταήμερη αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών και μη τήρηση αποστάσεων μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία.

Επιπροσθέτως, δύο πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ το καθένα επιβλήθηκαν σε ισάριθμα καφέ μπαρ στη Χαλκιδική, καθώς επίσης 15ήμερη και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας, αντίστοιχα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Επίσης, στην Ημαθία, πρόστιμο 2.000 ευρώ βεβαιώθηκε σε κατάστημα υπηρεσιών παροχής διαδικτύου και επιβλήθηκε 7ήμερη αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού στο εσωτερικό του.

Επιπλέον, στην Πέλλα επιβλήθηκαν πρόστιμο 2.000 ευρώ σε καφέ μπαρ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών. Τρεις παραβάσεις, των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας μία σε Ημαθία και δύο στην Πέλλα βεβαιώθηκαν σε εργαζόμενους καταστημάτων.

Για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ, σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα 7ήμερη αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ