ΚΕΔΕ: Θα ανακοινωθεί κατάλογος με τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων

ΚΕΔΕ: Θα ανακοινωθεί κατάλογος με τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων

Παράκληση να διακοπεί η συγκέντρωση τροφίμων, νερού και ρουχισμού έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, καθώς υπάρχει υπερπροσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στο δήμο Ραφήνας –Πικερμίου.

Μετά από έκκληση του Δημάρχου Ραφήνας –Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς και του αντιδημάρχου Γιώργου Κοκκόλη, η ΚΕΔΕ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τους αιρετούς να μη συγκεντρώνουν τρόφιμα, νερά και ρουχισμό καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «είναι συγκινητική η προσφορά των συμπολιτών μας για τους πληγέντες και τους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους. Τους παρακαλούμε να διακόψουν σε αυτή τη φάση τη συγκέντρωση τρόφιμων, νερού και ρουχισμού. Όπως ενημερώθηκα από το δήμαρχο κ. Μπουρνούς και τον αντιδήμαρχο κ. Κοκκόλη, η προσφορά είναι τόσο μεγάλη που είναι αδύνατο να διαχειριστεί. Σε συνεργασία με το δήμο και στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ σήμερα στις 11 το πρωί στη Ραφήνα θα καταρτιστεί κατάλογος με τις ανάγκες των πληγέντων προκειμένου οι πολίτες και οι φορείς να προσφέρουν στοχευμένα βοήθεια».

O αναλυτικός κατάλογος με τις ανάγκες των πληγέντων θα ανακοινωθεί μετά σημερινή την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Δήμαρχος Μεγαρέων: Συγκινητική η προσφορά των πολιτών για την ανακούφιση των πληγέντων 

«Είναι συγκινητική η προσφορά και το ενδιαφέρον όχι μόνο συλλόγων και φορέων, αλλά και απλών πολιτών που επικοινωνούν μαζί μας για να βοηθήσουν (τους πυροπαθείς)» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο FM 104,9", ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης και τόνισε ότι έχει οργανωθεί στον δήμο ένα σύστημα κοινωνικής μέριμνας, ώστε άμεσα να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των πληγέντων της περιοχής.

Αναφερόμενος στη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε το δήμο Μεγαρέων, ο κ. Σταμούλης επισήμανε ότι «είναι τεράστιο το μέγεθος της καταστροφής στους οικισμούς της Κινέτας. Η φωτιά τώρα είναι υπό έλεγχο στην περιοχή μας, υπάρχουν μόνο κάποιες μικροεστίες, αλλά έχει εξαπλωθεί και στα Γεράνεια Όρη, έχει κάψει μια τεράστια έκταση περίπου 60.000 στρεμμάτων».

Δήμαρχος Πεντέλης: Είμαστε στη διάθεση του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

«Είμαστε στη διάθεση του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες που προκύπτουν, όμως σύμφωνα με τις γραμμές που θέτει ο δήμος, αφού πρώτα αποκρυσταλλώσει σταδιακά προχωρώντας τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM", o δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης. Σε ό,τι αφορά τις ζημίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Πεντέλης, ο κ. Στεργίου επισήμανε ότι «η φωτιά έκαψε ένα κομμάτι του οικισμού Νταού Πεντέλη, άφησε πίσω της ένα καμένο σπίτι και τρία σπίτια με υλικές ζημίες».

Ο δήμαρχος Μεγαρέων τόνισε πως «μόλις αντιληφθήκαμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο, εκκενώσαμε εγκαίρως τις περιοχές που κινδύνευαν από την πυρκαγιά και ευτυχώς δεν έχουμε καθόλου θύματα, αλλά ούτε και τραυματισμούς».