Καύσωνας: Μέχρι τους 45 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Καύσωνας: Μέχρι τους 45 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Συνεχίζονται οι συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 43-45 βαθμούς Κελσίου και σήμερα, Τετάρτη, στη χώρα. Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές και έντονο το αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα λόγω και του καπνού από τη φωτιά που μαίνεται στην Αττική.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, τη Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρο όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 43-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 42-43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 40-42, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 40-43 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-44 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Αττική: Στους 43 η θερμοκρασία - Άνεμοι έως 3 μποφόρ

 

Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς ως 3 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 41-43 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Έως 39 βαθμούς η θερμοκρασία

 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς βόρειοι και από το μεσημέρι νότιοι έως 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 38-39 βαθμούς.