Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε σε ρόλο πρωταγωνιστή

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε σε ρόλο πρωταγωνιστή

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και επέστρεψε σε ρόλο πρωταγωνιστή δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο 3ο συνέδριο του κόμματος. Έθεσε ως τον επόμενο μεγάλο στόχο τη διαμόρφωση της νέας προγραμματικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να ενώσει τους δημοκρατικούς πολίτες και τις δημιουργικές δυνάμεις στον κοινό στόχο για ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, όπως είπε.

Ο κ. Κατρίνης ανέφερε ότι οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, λέγοντας πως αξίζει στους Έλληνες πολίτες μια καλύτερη μοίρα, ένας καλύτερος και πιο όμορφος δρόμος.

Το δρόμο αυτό θα τον ανοίξουμε και θα τον περπατήσουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας, τους νέους ανθρώπους, τις νέες και ζωντανές δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, τους αγρότες, τους μη προνομιούχους που πλέον γίνονται ολοένα και περισσότεροι από ένα άδικο, πελατειακό και κομματικό κράτος.

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ καλείται να προσδιορίσει με ξεκάθαρο τρόπο τι σημαίνει να ανήκει κανείς σήμερα στην πλευρά των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τι σημαίνει να είναι κανείς εργαζόμενος, επιχειρηματίας, άνεργος, φοιτητής, επιστήμονας, απόμαχος της ζωής και της δουλειάς.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα ξεπερασμένο αναπτυξιακό πρότυπο που τη θέλει χώρα υπηρεσιών και μόνο. Να μην παράγει τίποτα, να μην διεκδικεί τίποτα, να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες», είπε ο κ. Κατρίνης.

O κ. Κατρίνης έκανε ειδική αναφορά στην αυτονομία της πολιτικής από τα οργανωμένα συμφέροντα, επισημαίνοντας ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου πολεμήθηκε από τα οικονομικά συμφέροντα επειδή είχε διαλέξει πλευρά και ήταν με τον λαό. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για να αποτελέσει τη συμπληρωματική δύναμη σε μια κυβέρνηση που θα εξυπηρετεί οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα εκτός από τα συμφέροντα των πολιτών.