Κάτοικοι στο Μάτι κατά Ηλ. Ψινάκη: Κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί

Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018, 20:43
-A +A
Κάτοικοι στο Μάτι κατά Ηλ. Ψινάκη: Κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί

Βολές κατά του Δήμου Μαραθώνα και ειδικά κατά του δημάρχου Ηλ. Ψινάκη προσωπικά, εξαπέλυσε σε επιστολή της η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι.

Ειδικότερα, η επιστολή αναφέρεται σε συνάντηση αντιπροσωπείας των κατοίκων με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, κατά την οποία η δημοτική αρχή ανέλαβε δεσμεύσεις για την αποκατάσταση του οικισμού που όμως δεν υλοποιήθηκαν.

«Από τη μέχρι σήμερα παρακολούθηση των ενεργειών του Δήμου διαπιστώνεται σημαντική ολιγωρία, αφού όχι μόνο κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ορισμένα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία και η ασφαλής διαβίωση των κατοίκων και να καθυστερεί ανεπίτρεπτα η αποκατάσταση του οικισμού» αναφέρουν στην επιστολή τους οι πυρόπληκτοι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, σας καλούμε όπως προβείτε το ταχύτερο δυνατό στην ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων δράσεων για την αποκατάσταση του οικισμού Μάτι και την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων...» αναφέρει η επιτροπή, ζητώντας έγγραφη ενημέρωση για κρίσιμα θέματα. Μεταξύ αυτών, η καταβολή επιδομάτων στους δικαιούχους, η καταγραφή των αρμοδίων για την αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση των πληγέντων, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των σημείων διάθεσης προσφορών σε είδος, μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η επιτροπή κατοίκων ζητά χρονοδιάγραμμα τέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων και ενημέρωση για την καθαριότητα, την απολύμανση και την αποκατάσταση του οικισμού, τονίζοντας ότι τμήμα της λεωφόρου Μαραθώνος παραμένει ακόμα σκοτεινό.

«Οι κάτοικοι στο Μάτι απαιτούν από τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά από τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ψινάκη, τους αντιδημάρχους και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την ανάληψη ενεργού συντονιστικού ρόλου (…) την άμεση καταβολή των προβλεπόμενων επιδομάτων και την επιτάχυνση όλων των απαιτούμενων εργασιών» τονίζεται στην επιστολή.

Τέλος, οι πυρόπληκτοι ζητούν πληροφόρηση για τις δωρεές στον ερανικό λογαριασμό και συγκεκριμένα «ενημέρωση για το ύψος των συγκεντρωθέντων ποσών, τη σχεδιαζόμενη χρήση τους και την τοποθέτηση δύο εκπροσώπων της ΣΕΚΜΑ στην επιτροπή διαχείρισης, θέμα για το οποίο δεσμεύτηκε προσωπικά ο δήμαρχος», όπως επισημαίνεται στην επιστολή.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 21/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα