Κάτω από 7.000 τα κρούσματα σήμερα - Αύξηση 200% στους εμβολιασμούς

Κάτω από 7.000 τα κρούσματα σήμερα - Αύξηση 200% στους εμβολιασμούς

Κάτω από τα 7.000 αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που θα ανακοινώσει σήμερα, 11 Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ, με τους δείκτες της πανδημίας να παραμένουν ιδιαίτερα υψηλοί, μετά την ανακοίνωση 8.613 κρουσμάτων την Τρίτη. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 7.105 κρούσματα, αλλά σημειώθηκε ρεκόρ εξαμήνου στους ημερήσιους θανάτους και τους διασωληνωμένους, με 70 και 489 αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, από τα αποτελέσματα των μαζικών δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ προέκυψαν 956 θετικά τέστ σε σύνολο 27.720, ρίχοντας τη θετικότητα σε 3.45%.

Παράλληλα, οι καλπάζοντες ρυθμοί της πανδημίας εν συναρτήσει με τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους, φαίνεται να έχουν απτά αποτελέσματα στην αύξηση των εμβολιασμών. Συγκεκριμένα, όπως προηγουμένως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «Το τελευταίο δεκαήμερο κλείστηκαν 221.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου και 365.000 για την αναμνηστική δόση».

Ο Μ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι τα περισσότερα ραντεβού κλείστηκαν από ηλικίες έως και 50 ετών, ενώ παράλληλα καταγράφεται μικρότερη ζήτηση στους 60 και άνω, την ηλικιακή ομάδα δηλαδή στην οποία υπάρχει και η μεγαλύτερη ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους απέρριψε τους ισχυρισμούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ανέφερε ότι οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες, καθώς υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφάλειες.