ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό από τον Τούρκο ΥΠΕΣ

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό από τον Τούρκο ΥΠΕΣ
Φωτογραφία αρχείου

Σε μια σειρά από πρωτοφανείς κατηγορίες κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό προχώρησε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, ρίχνοντας ταυτόχρονα τα βέλη του και προς την ΕΕ, για την οποία υποστηρίζει ότι «κακομαθαίνει» την ελληνική πλευρά.

Με ανάρτησή του στο twitter, o υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας προβαίνει στον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι η Ελλάδα προχωρά σε «σφαγή μεταναστών υπό το βλέμμα της Ευρώπης». 

Αναλυτικά στο μήνυμά του ο Σουλεϊμάν Σοϊλού αναφέρει τα εξής:

«Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας επιδιώκουν να κάψουν ανθρώπους, ρίχνοντας βενζίνη σε αυτούς, κάτι που υποδηλώνει σφαγή υπό το βλέμμα της Ευρώπης. Η Ευρώπη θα γραφτεί στην ιστορία ως ηθικός αυτουργός αυτού του κακού αφού συνεχίζει να κακομαθαίνει την Ευρώπη και να σιωπά».

Συνεχίζει να ενοχλεί τα τουρκικά ΜΜΕ η επίσκεψη Δένδια

Την ίδια στιγμή η στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχίζει να ενοχλεί τα τουρκικά Μέσα. 

Η ιστοσελίδα Evrensel σε άρθρο της υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να προσεταιριστεί την κοινή γνώμη «ντύνοντας» τα γεγονότα στην Άγκυρα με εθνικιστική ρητορική για να αλλάξει την ατζέντα η οποία αφορά την πανδημία στην Ελλάδα. 

Από τη μεριά του το Anadolu μεταδίδει δηλώσεις επικεφαλής μειονοτικών οργανώσεων, αναφέρουν ότι «είναι απαράδεκτο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας να αρνείται την τουρκική ταυτότητα της μειονότητάς μας».