Κάτι τρέχει με τον Λεβαντόφσκι

Κάτι τρέχει με τον Λεβαντόφσκι

Τις τελευταίες ημέρες το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, η γαλλική εφημερίδα L' Equipe και η γερμανική εφημερίδα Bild, έχουν αναφέρει πως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκέφτεται να φύγει από τη Μπάγερν Μονάχου. Αρχικά, ειπώθηκε πως θέλει να πάει στην Premier League για να ζήσει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Μάλιστα, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι ενημερώθηκαν για τη διάθεσή του και πως η τιμή εκκίνησης είναι τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Επειτα, πως βρίσκεται στα πλάνα της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία γνωρίζει πως ο Πολωνός επιθυμεί να ζήσει μια... περιπέτεια μετά από 11 χρόνια στη Bundesliga και τέλος, μπήκε στο παιχνίδι και η LaLiga, δηλαδή είτε η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπαρτσελόνα, οι μόνες που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να «σηκώσουν» τα 15 εκατομμύρια που παίρνει τον χρόνο.

Παρόλο που πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν και είναι λογικό η ρόδα των μεταγραφών να γυρίζει και τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν, είναι αξιοσημείωτο που η περίπτωση του Λεβαντόφσκι παραμένει στην πρώτη γραμμή. Πρόσφατα είπε πως η δουλειά του με τον Χάνζι Φλικ, τον απερχόμενο προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, ήταν να βάζει γκολ και την ίδια αποστολή θα έχει με τον επόμενο τεχνικό, Γιούλιαν Νάγκελζμαν. Επιπλέον, τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο CEO, Καρλ – Χάιντς Ρουμενίγκε, όσο και ο διάδοχός του, Ολιβερ Καν, υποστήριξαν πως δεν πρόκειται να τον πουλήσουν. «Μα καλά, ποιος πουλάει έναν στράικερ που βάζει 60 γκολ την σεζόν;» αναρωτήθηκε ο «Κάλε».

Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να τον πουλήσει η Μπάγερν Μονάχου. Αν ο σύλλογος σκέφτεται το μέλλον του και πως θα δημιουργήσει την ομάδα της επόμενης 10ετίας, είναι ξεκάθαρο τότε πως ο Λεβαντόφσκι δεν αποτελεί μέρος του πλάνου. Είναι 32 ετών. Με 55 και 47 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και συμβόλαιο ως το 2023, από... επιχειρηματικής άποψης ίσως είναι η τελευταία στιγμή να πουλήσουν ακριβά και να επενδύσουν αυτά τα χρήματα στην αγορά ενός πιο νεαρού σέντερ φορ. Εδώ εισέρχεται το όνομα του Ερλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ, μα ο Καν είπε πως με τα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για μεταγραφή και συμβόλαιο δεν πρόκειται να κινηθούν για την απόκτησή του.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται ο ατζέντης του Λεβαντόφσκι, Πίνι Ζάχαβι. Τον προσέλαβε καθώς ήθελε να πιέσει για μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2019. Τελικά, ανανέωσε με ακριβότερο συμβόλαιο στη Μπάγερν Μονάχου. Ο Ζάχαβι ήταν εκείνος που κίνησε τις διαδικασίες της μεταγραφής του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν και έχει καλές σχέσεις με την Σίτι και την Τσέλσι. «Οι εκπρόσωποί του δεν μας ζήτησαν μεταγραφή», πρόσθεσε πριν από μερικές ημέρες ο Ρουμενίγκε. Η Π.Σ.Ζ., στο μεταξύ, δεν έχει κάνει απτή πρόταση. Εκανε κάποιες πρώτες επαφές για να μάθει τη διαθέσιμότητά του. Ο Λεβαντόφσκι είναι ο 3ος στην λίστα του κλαμπ με τους παίκτες που θα έπαιρναν για να ανανεώσουν τον ενθουσιασμό των οπαδών σε περίπτωση που ζητήσει να φύγει ο Κιλιάν Εμπαπέ. Οι άλλοι δύο είναι ο Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) κι ο Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ). Στη Γερμανία, πάντως, λένε πως δεν τον ενδιαφέρει να παίξει στη Γαλλία και ως πιθανούς προορισμούς του βλέπουν μονάχα την Αγγλία και την Ισπανία.