Καθολικό lockdown στην Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι - Σήμερα οι ανακοινώσεις Κυρ. Μητσοτάκη

Καθολικό lockdown στην Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι - Σήμερα οι ανακοινώσεις Κυρ. Μητσοτάκη

Εισήγηση για lockdown στην Αττική κατά το μοντέλο της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού, που θα ανακοινώσει το μεσημέρι τις οριστικές του αποφάσεις. Στην εισήγησή τους, τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων προτείνουν απαγόρευση μετακίνησης από και προς την Αττική και γενικότερα μέτρα τα οποία παραπέμπουν σε αυτά που είχε το λεκανοπέδιο τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς να αποκλείονται σενάρια ακόμα και για κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας αύριο στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Είχαν προηγηθεί χθες «καμπανάκια» από τον υπουργό,  Βασίλη Κικίλια ότι το σύστημα Υγείας πιέζεται, η κάλυψη των διαθέσιμων ΜΕΘ αυξάνεται και ότι «έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας» ενώ ο Στέλιος Πέτσας έκανε την εκτίμηση ότι η Αττική απέχει ακόμα από το σενάριο ενός lockdown τύπου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, o κ. Πέτσας ανέφερε πως «στην Αττική βλέπουμε επίσης μια αύξηση κρουσμάτων, η οποία δεν είναι εκθετική, όπως ήταν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες», ενώ σε ερώτηση εάν το Λεκανοπέδιο βρίσκεται κοντά σε lockdown, η απάντησή του ήταν «όχι».

«Αυτό που πρέπει να δούμε, είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί, ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν» σημείωσε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, σήμερα ο Καθηγητής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος προσδιόρισε ως ιδεατό χρονικό διάστημα για τη διάρκεια του μέτρου τις 15 ημέρες, σε περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει την πρόταση των ειδικών, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ώρες