Καθηγήτρια Β. Παπαευαγγέλου: Τι προδιαγραφές θα έχουν οι μάσκες των μαθητών

Καθηγήτρια Β. Παπαευαγγέλου: Τι προδιαγραφές θα έχουν οι μάσκες των μαθητών

Τις προδιαγραφές που θα έχουν οι δύο μάσκες - μια μικρή και μια μεγάλη - που θα μοιραστούν σε κάθε μαθητή, προκειμένου να συμμετέχουν με ασφάλεια στα μαθήματα που ξεκινούν στις 14 Σεπτεμβρίου, εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ. Βάνα Παπαευαγγέλλου, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κατά την ενημέρωση.

Όπως ανέφερε οι μάσκες θα είναι υφασμάτινες, καθώς αυτές συνίσταται να χρησιμοποιούν οι μικροί μαθητές, θα έχουν δυο στρώσεις υφάσματος, το ύφασμα πρέπει να είναι καλής ποιότητας, με πυκνή ύφανση αλλά λεπτή ίνα, έτσι να είναι πιο καλά ανεκτή αλλά και πιο αποτελεσματική.

Οι μάσκες θα έχουν δυο μεγέθη, μια πιο μεγάλη και μια πιο μικρή για τα πιο μικρά παιδιά «έτσι ώστε να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο, υπογράμμισε.

Επίσης έδωσε οδηγίες για τους μαθητές που φορούν γυαλιά και τα οποία θολώνουν όταν χρησιμοποιούμε την μάσκα. Είπε ότι ακριβώς στο ύψος της μύτης στο έλασμα να πιέσουμε αυτό, ώστε να γίνει καλύτερη εφαρμογή.

"Προφανώς θα υπάρχουν παιδιά τα οποία στην αρχή θα νοιώσουν άβολα. Είναι αναγκαίο στην αρχή της σχολικής χρονιάς να δοθεί έμφαση στην εκπαιδευτική διαδικασία για την χρήση της μάσκας και είναι σαφές ότι με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί σχετικά με την χρήση της μάσκας οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά και να εξηγήσουν γιατί είναι απαραίτητη η μάσκα. Το πιο σημαντικό για να έχουμε τα παιδιά με το μέρος μας είναι να απαντήσουμε στις απορίες τους», τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε το παιδί να μάθει να φοράει την μάσκα είναι ξεκάθαρα, είπε η Καθηγήτρια. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν μπορεί η μαμά να λέει στο παιδί μην βάλεις μάσκα δεν θα μπορείς και η δασκάλα να λέει να βάλει. Άρα όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε και να έχουμε ξεκάθαρα μηνύματα σε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες». Εξέφρασε την αισιοδοξία της λέγοντας ότι στηριζόμαστε στην καλή συνεργασία όλων έτσι ώστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.