Καθηγητής στο ΤΕΙ Σερρών ζητούσε ανταλλάγματα από φοιτητές για να τους περάσει

Καθηγητής στο ΤΕΙ Σερρών ζητούσε ανταλλάγματα από φοιτητές για να τους περάσει

Για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροληψίας συνελήφθησαν σήμερα από τη τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ένας καθηγητής σε εκπαιδευτικό ίδρυμα - κατά πληροφορίες στο ΤΕΙ Σερρών - και δύο ιδιώτες, φερόμενοι ως συνεργάτες του σε φροντιστήριο στη Βόρεια Ελλάδα. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.

Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν, είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο ιδιωτών συλληφθέντων.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα (1/10), συνελήφθη αρχικά ο ένας ιδιώτης, αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για διερευνώμενη περίπτωση δωροληψίας και ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο.

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες, γραφεία αλλά και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, 15 κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται αύριο Τρίτη στην αρμόδια Εισαγγελία.