ΑΠΘ: Καθηγητής καταγγέλλει επίθεση και ομηρία από φοιτητές

Καθηγητής καταγγέλλει επίθεση και ομηρία από φοιτητές

Προπηλακισμό σε βάρος του από φοιτητές καταγγέλλει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Γούναρης.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, ο καθηγητής αναφέρει πως σημειώθηκαν δύο περιστατικά σε βάρος του.

Στο πρώτο, φοιτητές τον κρατούσαν "όμηρο" στο αυτοκίνητό του για 45 λεπτά, ενώ λίγο αργότερα, του επιτέθηκαν φραστικά στη σχολή.

Στην ανάρτησή του ο κ. Γούναρης κάνει λόγο για "μειοψηφίες" οι οποίες "χρησιμοποιούν τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους".

"Με είχαν προειδοποιήσει πως "θα έρθει η σειρά μου" και σας το είχα πει" ήταν μια από τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο καθηγητής, με τους φοιτητές να του φωνάζουν: "Παραιτήσου από Πρόεδρος! Δεν θα ξανακάνεις μάθημα!".

Ο ίδιος τόνισε ότι αιτία της στοχοποίησής του ήταν ότι έχει δρομολογήσει την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών.

Οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την καταδίκη τους για το περιστατικό κάνοντας λόγο για ανεπίτρεπτες ενέργειες.

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ:

"Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της- σωματική, λεκτική ή ψυχολογική- από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Προπηλακισμοί, απειλές, στοχοποιήσεις διδασκόντων και οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου είναι ανεπίτρεπτες. Αντιδρούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια επιβολής απόψεων διά της βίας.

Η πανεπιστημιακή μας κοινότητα περιφρουρεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, απομονώνοντας ηθικά και ουσιαστικά αντικοινωνικές συμπεριφορές που αντιτάσσονται σε κάθε έννοια ακαδημαϊκού ήθους".