Κατεδαφίζονται αυθαίρετες εγκαταστάσεις ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

Κατεδαφίζονται αυθαίρετες εγκαταστάσεις ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

Με την κατεδάφιση αυθαίρετης εγκατάστασης beach bar ξενοδοχειακής μονάδας στην Ανάβυσσο ξεκίνησε σήμερα ο β'' κύκλος κατεδαφίσεων αυθαίρετων κτισμάτων στην Αττική.

Όπως είχε γίνει γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για το συγκεκριμένο κτίσμα εκκρεμούσε πρωτόκολλο κατεδάφισης από την 22η Ιανουαρίου 1997. Σε αυτόν το κύκλο κατεδαφίσεων εντάσσεται εγκατάσταση ψυχαγωγίας στην ευρύτερη περιοχή με πρωτόκολλο κατεδάφισης εκδοθέν την 26η Αυγούστου 1982.

Όπως αναφέρει η kathimerini.gr, η λίστα των κατεδαφίσεων αφορά σε τέσσερα αυθαίρετα κτίσματα και κιόσκια γύρω στα 100 τ.μ. κατά μήκος της λεωφόρου Αθηνών Σουνίου που βρίσκονται στον αιγιαλό και πρόκειται για κατασκευές με τρία πρωτόκολλα κατεδάφισης, αρχής γενομένης από το 1977. 

Σημειώνεται, ότι υπηρεσίες έχουν συγκεντρώσει και ελέγξει περισσότερες από 50 πολεοδομικές αυθαιρεσίες σε αιγιαλούς και παρακείμενες δασικές εκτάσεις. 

Την κατεδάφιση στην Ανάβυσσο επιβλέπει ο ειδικός γραμματέας επιθεωρητών περιβάλλοντος δόμησης και ενέργειας, Δημήτρης Δερματάς.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 3 Σεπτμεβρίου ξεκίνησε η κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων και εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε δημόσια δασική έκταση στη θέση Λιμνιώνα του Γραμματικού από τα συνεργεία κατεδαφίσεων, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η έναρξη κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στα ρέματα της Μάνδρας.