Καταθέσεις για τις κλινικές σε Περιστέρι και νότια προάστια έλαβε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Καταθέσεις για τις κλινικές σε Περιστέρι και νότια προάστια έλαβε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Καταθέσεις από δύο στελέχη του ΕΟΔΥ έλαβε σήμερα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Νίκος Αντωναράκος, που ερευνά τις υποθέσεις διασποράς κορονοϊού στην κλινική "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι καθώς και στην κλινική "Κασταλία" στα νότια προάστια.

Ο εισαγγελικός λειτουργός άνοιξε τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων με αυτές των στελεχών του ΕΟΔΥ, που έδωσαν κατάθεση ο ένας για την κλινική στο Περιστέρι, στην οποία σημειώθηκαν τέσσερις θάνατοι ασθενών προσβεβλημένων από τον ιό, και ο δεύτερος για την άλλη ερευνώμενη κλινική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος του ΕΟΔΥ που έδωσε κατάθεση για την κλινική στο Περιστέρι, φέρεται να αναφέρθηκε σε όσα στοιχεία έχει αξιολογήσει ο Οργανισμός για το συγκεκριμένο νοσοκομείο και την λειτουργία του, τα οποία μαζί με την αξιολόγηση όλων των υπολοίπων δεδομένων που θα συλλέξει ο εισαγγελικός λειτουργός, θα κρίνουν και την απόδοση ή μη ευθυνών .

Ο μάρτυρας φαίνεται να μίλησε για ενδεχόμενο έλλειψης εγρήγορσης στην τήρηση των πρωτοκόλλων προστασίας, πιθανότητα που ίσως επέδρασε στην ξαφνική διασπορά του ιού, καθιστώντας δύσκολες τις συνθήκες νοσηλείας.

Με εντολή του εισαγγελέα σήμερα, έγιναν κατασχέσεις και άλλων εγγράφων από την κλινική, ενώ στην πορεία της έρευνας δεν αποκλείεται να ζητηθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη, ώστε να απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα του εισαγγελικού λειτουργού για ιατρικά δεδομένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ