Καταστροφές στην Φθιώτιδα από ορμητικούς χειμάρρους - Προβλήματα σε χωριά

Καταστροφές στην Φθιώτιδα από ορμητικούς χειμάρρους - Προβλήματα σε χωριά

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι κάτοικοι της δυτικής Φθιώτιδας τις τελευταίες ώρες. Στο όρος Όρθρυς βρέχει ακατάπαυστα με αποτέλεσμα τα ρέματα που κατεβαίνουν προς τον ποταμό Σπερχειό να έχουν ήδη ξεπεράσει το όριο συναγερμού. Υπάρχει κίνδυνος διακοπής της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο από τη Λαμία προς τη δυτική Φθιώτιδα και το Καρπενήσι, αφού οι χείμαρροι περνούν ακόμη και πάνω από τις γέφυρες.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας, οι οποίες μαζί με την Πολιτική Προστασία, την Περιφέρεια αλλά και κατοίκους δίνουν μάχη για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

δγη

Στο χωριό Στύρφακα, 20 χλμ δυτικά της Λαμίας, το μπουρίνι έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους. Ακριβώς πάνω από τα τελευταία σπίτια του χωριού εξελίσσονται έργα της ΕΡΓΟΣΕ για τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής με αποτέλεσμα η καταρρακτώδης βροχή να μεταφέρει τόνους από μπάζα, πέτρες ακόμη και δέντρα, μέσα στους δρόμους του χωριού που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

https://media.liberal.gr/images5/650/0/38274534_1815930198444068_800906139645509632_n.jpg

Στην Λυγαριά έχει δημιουργηθεί ολόκληρη λίμνη στο νότιο άκρο του χωριού, κόβοντας τη δίοδο προς την αγροτική περιφέρειά του. Εκεί, νωρίτερα ένα ζευγάρι από τη Λαμία εγκλωβίστηκε όταν επιχείρησε να διασχίσει με το αυτοκίνητό του τον χείμαρρο και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να αποφευχθεί η τραγωδία.

Οι Αρχές προειδοποιούν τους οδηγούς να αποφύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή, όπου σπεύδουν αυτή την ώρα πυροσβεστικά οχήματα και σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου Λαμίας, για να αποτρέψουν τα χειρότερα.