Κατασκευάζει νοσοκομείο 1000 κλινών σε 10 ημέρες για τους ασθενείς
Κίνα -Κοροναϊός

Κατασκευάζει νοσοκομείο 1000 κλινών σε 10 ημέρες για τους ασθενείς

Νοσοκομείο με 1000 κλίνες για την περίθαλψη των ασθενών που έχουν μολυνθεί με τον κοροναϊό ιό, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 26 ατόμων, κατασκευάζει η Κίνα με χρονοδιάγραμμα- ρεκόρ τις 10 ημέρες, σε ένα άνευ προηγούμενο κατασκευαστικό «πυρετό» με 35 εκσκαφείς και 10 μπουλντόζες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, το νοσοκομείο θα εκτείνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ανοίξει τις πόρτες του στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ η κατασκευή αναμένεται να τελειώσει σε έξι μέρες και τις υπόλοιπες τέσσερις θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση του εξοπλισμού και των ιατρικών μηχανημάτων.

Στο σημείο εργάζονται πυρετωδώς 35 εκσκαφείς και δέκα μπουλντόζες, όπως φαίνεται και από τις εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω ειδησεογραφικών πρακτορείων και διεθνών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους η ανέγερσή του θα γίνει βάσει του μοντέλου κατασκευής του νοσοκομείου Xiaotangshan, που χτίστηκε στο Πεκίνο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) τι 2003, που είχε εξαπλωθεί στην κινεζική ενδοχώρα το 2003.

Το νοσοκομείο εκείνο είχε χτιστεί τότε σε επτά ημέρες και υποδέχθηκε μέσα σε δύο μήνες το ένα έβδομο των ασθενών με SARS στην Κίνα, καταγράφοντας ένα θαύμα στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά.