Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, 08:33

-A +A

Λιβύη: Καταρρίφθηκαν τουρκικά drones - Αποχωρεί ο Σαράζ από τις συνομιλίες

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, 08:33
Καταρρίφθηκαν τουρκικά drones - Αποχωρεί ο Σαράζ από τις συνομιλίες
-A +A

Την κατάρριψη και δεύτερου τουρκικού drone ανακοίνωσαν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη, ενώ συνεχίζουν το «σφυροκόπημα» της Τρίπολης.

Στον ανεπίσημο λογαριασμό στο Twitter του Εθνικού Λιβυκού Στρατού αναρτήθηκε φωτογραφία που παρουσιάζει ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο, όπως αναφέρεται, κατταρρίφθηκε πάνω από το προάστιο Ταχόρα της Τρίπολης.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Χάφταρ είχαν ανακοινώσει την κατάρριψη και άλλο τουρκικού drone, πάνω από την περιοχή της αεροπορικής βάσης Ματίγκα, στην λιβυκή πρωτεύουσα.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης ανέστειλε τη συμμετοχή της στις συνομιλίες εκεχειρίας

Η κυβέρνηση της Τρίπολης ανέστειλε τη συμμετοχή της στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στην Γενεύη, μετά από επίθεση που σημειώθηκε στο λιμάνι της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Το προεδρικό συμβούλιο της κυβέρνησης Σαράζ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις συνομιλίες «έως ότου ληφθεί  αποφασιστική στάση εναντίον των παραβιάσεων από τις δυνάμεις των στρατιωτών του Χαλιφά Χάφταρ».

Η κυβέρνησης της Τρίπολης δήλωσε ότι το λιμάνι είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους για να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες τους όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Το συμβούλιο ανέφερε επίσης ότι, εάν η διεθνής κοινότητα επιθυμεί πραγματικά τη σταθερότητα στη Λιβύη, τότε πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις κατάπαυσης του πυρός.

Όπως ανακοίνωσε ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη Γασάν Σαλάμε, το λιμάνι της λιβυκής πρωτεύουσας δέχθηκε επίθεση ενώ οι δυνάμεις του στρατάρχη Χάφταρ ανακοίνωσαν πως επιτέθηκαν σε τουρκικό πλοίο το οποίο ξεφόρτωνε όπλα, σύμφωνα με αξιωματούχο των δυνάμεων αυτών. Η κυβέρνηση του Σαράζ προειδοποίησε πως θα απαντήσει αποφασιστικά στην επίθεση την κατάλληλη χρονική στιγμή.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα