Καταρρέει η υπόθεση Novartis! Συνέντευξη και από τον δεύτερο προστατευόμενο μάρτυρα;

Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2019, 19:52
-A +A
Καταρρέει η υπόθεση Novartis! Συνέντευξη και από τον δεύτερο προστατευόμενο μάρτυρα;

Η υπόθεση Novartis καταρρέει με όσα αποκαλύπτονται γύρω από αυτή και τη σκευωρία που δείχνει να έχει στηθεί με στόχο συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Στις καταγγελίες του Ν. Μανιαδάκη έρχεται να προστεθεί και η συνέντευξη στο newpost.gr ενός πρώην στελέχους της εταιρείας που φέρεται να είναι (και δεν το διαψεύδει) ένας εκ των τριών υπό προστασία μαρτύρων. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας φέρεται να έχει καταθέσει με το ψευδώνυμο Αικατερίνη Κελέση.

Το θέμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ακόμη φιάσκο της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα αν δεν είχε επιχειρηθεί η συκοφάντηση πρώην πρωθυπουργών και υπουργών και η προσπάθεια να πληγούν μέσα από τον διασυρμό τους πολιτικοί αντίπαλοι, με την εμπλοκή και της δικαιοσύνης.

Μετά τις καταγγελίες του καθηγητή Ν. Μανιαδάκη, ο οποίος δήλωσε ότι δέχθηκε πιέσεις για να δηλώσει ψευδώς πως γνωρίζει για χρηματισμό των Αντ. Σαμαρά, Αδ. Γεωργιάδη και Γ. Στουρνάρα, μια συνέντευξη ενός πρώην στελέχους της Novartis που φέρεται να είναι (και δεν το διαψεύδει) ένας εκ των τριών υπό προστασία μαρτύρων έρχεται να προστεθεί στο παζλ που διαμορφώνεται.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Newpost.gr o Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, που φέρεται να έχει καταθέσει με το ψευδώνυμο Αικατερίνη Κελέση, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει αλλά και να διαψεύσει ότι είναι μεταξύ των υπό προστασία μαρτύρων δηλώνει πως δεν γνωρίζει για χρηματισμό πολιτικών.

«Οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου» δηλώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του προσθέτοντας ότι «Εγώ δεν κάνω καμία δήλωση. Αυτή η υπόθεση με έχει ταλαιπωρήσει τα τελευταία 2,5 χρόνια. Είναι απόφασή μου να μην κάνω καμία δήλωση. Σέβομαι τα ΜΜΕ,αλλά επειδή έχω ταλαιπωρηθεί και έχω πληγεί επαγγελματικά δεν κάνω καμία δήλωση για το θέμα. Η υπόθεση και η έρευνα της δικαιοσύνης είναι μυστική και εγώ δεν έχω κάτι να προσθέσω». 

Εν τούτοις η αναφορά του ότι δεν έχει εικόνα σχετικά με τον χρηματισμό πολιτικών δημιουργεί νέα δεδομένα. Και αυτό διότι στην περίπτωση που πρόκειται για τον μάρτυρα με το ψευδώνυμο Αικατερίνη Κελέση τότε είναι αυτός που κατέθεσε περίπου εννέα φορές για την υπόθεση Novartis. 

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» έχει καταθέσει για γνώση περί χρηματισμού του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ σε μια εκ των καταθέσεων γίνεται και η αναφορά στα περί μεταφορά χρημάτων στο Μέγαρο Μαξίμου με «τροχήλατη βαλίτσα».

Πρόκειται επίσης για τον ίδιο μάρτυρα που ενέπλεξε τον πρώην Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ως προς τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης στο newpost.gr αυτή έχει ως εξής:

- Είστε εσείς ο «προστατευόμενος μάρτυρας»; Είχατε σχέση με μαρτυρικές καταθέσεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων;

- Εγώ δεν κάνω καμία δήλωση. Αυτή η υπόθεση με έχει ταλαιπωρήσει τα τελευταία 2,5 χρόνια. Είναι απόφασή μου να μην κάνω καμία δήλωση. Σέβομαι τα ΜΜΕ, εκτιμώ το Νewpost, αλλά επειδή έχω ταλαιπωρηθεί και έχω πληγεί επαγγελματικά δεν κάνω καμία δήλωση για το θέμα. Η υπόθεση και η έρευνα της δικαιοσύνης είναι μυστική και εγώ δεν έχω κάτι να προσθέσω.

- Να υποθέσω ότι δεν έχετε καταθέσει για την υπόθεση;

- Δεν έχει κάνει δήλωση η ίδια η εταιρεία, δεν θέλω να κάνω εγώ. Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Έχω υποφέρει πάρα πολύ από αυτή την ιστορία.

- Έχετε απολυθεί από Νovartis;

Έχω αποχωρήσει πριν από 4 έτη.

- Υπήρξαν φήμες για οικονομικές ατασθαλίες εκ μέρους σας. Είναι έτσι;

- Αποχώρησα με οικειοθελή τρόπο, ήταν εθελούσια η αποχώρηση. Στη σύμβαση (σ.σ. λύσης της συνεργασίας) που από κοινού υπογράψαμε με την εταιρεία δεν υπήρξε αναφέρεται οικονομική ατασθαλία.

- Υπήρξε όμως;

- Όχι. Καμία ατασθαλία.

- Δεν μου λέτε αν είστε ο μάρτυρας...

- Ελάτε στη θέση μου...

- Σας ρωτώ γιατί ο κ. Μανιαδάκης έχει δηλώσει ότι ξέρει που είναι οι υπόλοιποι μάρτυρες, καθώς τους συνάντησε στα γραφεία ανακριτών, και θα υποβάλει μηνύσεις

- Το τι θα κάνει ο καθένας δεν με απασχολεί.

- Ξέρατε εάν πέρνανε χρήματα πολιτικοί;

- Ασχολούμην με άλλο τομέα. Οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα