Καταρρακτώδεις βροχές σε όλη τη χώρα - Ζημιές από την κακοκαιρία

Καταρρακτώδεις βροχές σε όλη τη χώρα - Ζημιές από την κακοκαιρία

Ισχυρές και παρατεταμένες βροχές και σποραδικές καταιγίδες έπληξαν όλη τη χώρα και κυρίως την Ανατολική Θεσσαλία και τα νοτιότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αρκετές ζημιές προκάλεσε η σημερινή βροχόπτωση στα παράλια του νομού Λάρισας, καθώς το νερό που κατέβασαν τα ρέματα στην περιοχή, πλημμύρισε τους δρόμους αλλά και αρκετά σπίτια.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας τόνισε ότι οι ζημιές είναι αρκετές σε υποδομές, αλλά και σε σπίτια, ενώ σημείωσε ότι καλύτερη εικόνα θα υπάρχει το πρωί της Πέμπτης με το πρώτο φως της ημέρας.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της ημέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να παρέμβει στην περιοχή, καθώς ένας ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο του και δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα ρέματα στην περιοχή από νωρίς το πρωί είχαν φουσκώσει, και είχε αποφασιστεί η προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται επί ποδός εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

 Πιο συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες κλήθηκε δύο φορές για περιστατικά με πτώσεις δέντρων στην πόλη.

Προβλήματα στην αεροπορική σύνδεση της Χίου με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα δημιούργησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης το κύμα κακοκαιρίας που πέρασε πάνω από το νησί.

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, το αεροπλάνο από Χίο για Αθήνα παρέμενε επί αρκετή ώρα στην πίστα του αεροδρομίου περιμένοντας να περάσει η κακοκαιρία ενώ το αεροπλάνο της Ολυμπιακής από Θεσσαλονίκη για Χίο έφθασε στο ύψος της Λέσβου, αφού δεν μπορούσε να προσεγγίσει τη Χίο, κι έπειτα από αρκετούς κύκλους και επέστρεψε πίσω στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».