Καταψηφίστηκε από 158 βουλευτές η πρόταση δυσπιστίας κατά του Χ. Σταϊκούρα

Καταψηφίστηκε από 158 βουλευτές η πρόταση δυσπιστίας κατά του Χ. Σταϊκούρα

«Όχι» είπε η Βουλή στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρα κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταικούρα, καθώς 158 βουλευτές την καταψήφισαν.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 291 παρόντων την πρόταση δυσπιστίας καταψήφισαν 158 βουλευτές, «ναι» είπαν 133 βουλευτές.

Να σημειωθεί ότι το ΜεΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη απουσίαζε από την ψηφοφορία καθώς ο ίδιος είχε προαναγγείλει την αποχώρηση των βουλευτών του. Η σημερινή ψηφοφορία διεξήχθη με τη φυσική παρουσία μόνο 60 βουλευτών -λόγω των υγειονομικών μέτρων- ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές συμμετείχαν με επιστολικές ψήφους που εστάλησαν στο προεδρείο της Βουλής και συνυπολογίστηκαν στην καταμέτρηση.-

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, η τριήμερη συνεδρίαση διήρκεσε συνολικά 35 ώρες, που ήταν ο μεγαλύτερος χρόνος συζήτησης ποτέ, πρότασης δυσπιστίας κατά υπουργού ή κυβέρνησης. Συνολικά μίλησαν 141 βουλευτές, 24 υπουργοί, μία πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας (Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ), ένας πρώην πρόεδρος Βουλής (Ν. Βούτσης) και έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων.

Τις δύο προηγούμενες φορές που διεξήχθησαν συζητήσεις επί προτάσεων δυσπιστίας κατά υπουργών, το 1991 οι συνεδριάσεις κράτησαν 19 ώρες με 46 ομιλητές, και το 2001, 18 ώρες με 53 ομιλητές.

Τα στοιχεία, επισήμανε ο κ. Τασούλας, δείχνουν ότι παρά τους περιορισμούς, η συζήτηση ήταν άπλετη και εκτεταμένη σε "απαράμιλλο σημείο".