Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την ΕΡΤ και το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την ΕΡΤ και το νομοσχέδιο Γαβρόγλου

Καταγγέλλοντας την ΕΡΤ για το γεγονός πως δεν μετέδωσε τη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας εκπρόσωποι των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατέλαβαν το στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης, καταδικάζοντας το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Πρόκειται για το νομοσχέδιο που βάζει κριτήρια στις προσλήψεις, τέτοια που θέτουν εκτός εκπαιδευτικούς αναπληρωτές με μακρόχρονη προϋπηρεσία.   

Η διακοπή έγινε λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ. Εκείνη την ώρα μεταδιδόταν απευθείας ρεπορτάζ για την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου και η παρουσιάστρια του δελτίου διέκοψε την σύνδεση με τον δημοσιογράφο που μετέφερε τις πληροφορίες, λέγοντας πως πρέπει να «πάμε σε ένα έκτακτο διαφημιστικό διάλειμμα».

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με διαφημίσεις και την εκπομπή «Σαν σήμερα», ενώ μετά τη μισή ώρα, επανήλθε με την παρουσιάστρια να προαναγγέλλει την παρουσίαση των εκπαιδευτικών οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα διορισμού. 

Ύστερα από λίγα λεπτά από το στούντιο τρία, σε ζωντανή μετάδοση, ο εκπρόσωπος της συντονιστής επιτροπής κατάληψης της Πρυτανείας Αθηνών, εξέφρασε την αντίθεση των εκπαιδευτικών για το όπως αποκάλεσε -  «νομοσχέδιο απολύσεων» - που προωθεί το υπουργείο Παιδείας προς ψήφιση στη Βουλή, καθώς και τη διαμαρτυρία τους για το ότι η ΕΡΤ παραβίασε την αρχή της δεοντολογίας, καθώς δεν παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο της τις μαζικές κινητοποιήσεις των χιλιάδων εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας, ούτε την καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων και τους τραυματισμούς διαδηλωτών, παρά μόνο μεμονωμένα επεισόδια.

Ο εκπρόσωπός τους ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί εκ νέου μαζική κινητοποίηση εκπαιδευτικών την προσεχή Δευτέρα, με συγκέντρωση στη μιάμιση το μεσημέρι στα προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή με αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, διαμηνύοντας ότι οι εκπαιδευτικοί «δεν θα κάνουμε πίσω».