Κατάληψη αστυνομικού τμήματος από αντεξουσιαστές φοβάται η ΕΛΑΣ

Κατάληψη αστυνομικού τμήματος από αντεξουσιαστές φοβάται η ΕΛΑΣ

Κατάληψη από αντεξουσιαστές αστυνομικών τμημάτων φοβάται το επόμενο διάστημα η ηγεσία της ΕΛΑΣ, όπως προκύπτει με έγγραφό της από τις 19 Φεβρουαρίου μέσω του οποίου ζητά τη λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

Ειδιικότερα, η  ΕΛΑΣ υπογραμμίζει με έγγραφο της προς τις αστυνομικές υπηρεσίες, το οποίο δημοσιεύουν τα «ΝΕΑ» της Τρίτης, να εντατικοποιήσουν «τα λαμβανόμενα αστυνομικά μέτρα σε εγκαταστάσεις και κτήρια όπου στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες προς πρόληψη-αποτροπή δράσεων αφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής κατάληψης ή παρέμβασης, καθώς και οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος τους».

Το έγγραφο της ΕΛΑΣ ζητά από τα στελέχη της αστυνομίας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, λαμβάνοντας παράλληλα αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ θα πρέπει να ελέγχονται και οι αστυνομικές εγκαταστάσεις περιμετρικά για την ενδεχόμενη ύπαρξη ύποπτων αντικειμένων.

Μεταξύ των μέτρων που απαιτεί το έγγραφο είναι να να γίνεται έλεγχος για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κοινόχρηστους χώρους των αστυνομικών τμημάτων, μέχρι και σε πάρκα κοντά στις υπηρεσίες της Αστυνομίας, καθώς και εξονυχιστικός έλεγχος της αλληλογραφίας για τυχόν αποστολή δεμάτων-βομβών κ.λπ.