Καταιγισμός όλμων από τη Γάζα κατά του Ισραήλ

Καταιγισμός όλμων από τη Γάζα κατά του Ισραήλ

Η μεγαλύτερη επίθεση κατά του Νότιου Ισραήλ από το 2014 πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, καθώς 27 βλήματα όλμων εκτοξεύθηκαν από τον θύλακα της Γάζας με στόχο ισραηλινές συνοριακές πόλεις. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση στις ισραηλινές συνοριακές κοινότητες μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης Protective Edge, το 2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που δημοσιεύει η Jerusalem Post τα περισσότερα από τα βλήματα αναχαιτίστηκαν από το σύστημα Iron Dome ωστόσο κάποια από αυτά έπληξαν ισραηλινό έδαφος χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Μάλιστα το ένα από αυτά κατέληξε στον περίβολο νηπιαγωγείου στην πόλη Eshkol, σύμφωνα πάντα με την Jerusalem Post. «Οι λεπτομέρειες ερευνώνται», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

 

Σφοδρή απάντηση στην Χαμάς από το Ισραήλ

Άμεση ήταν η απάντηση της ισραηλινής αεροπορίας στην επίθεση της Χαμάς. Με αεροπορικές επιδρομές έπληξε υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη λωρίδα της Γάζας,. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλεάις, επλήγη τουλάχιστον μια υποδομή της Χαμάς και τέσσερις του Τζιχάντ.