Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για «ρουσφετολογικές τοποθετήσεις» προσωπικού

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για «ρουσφετολογικές τοποθετήσεις» προσωπικού

Με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και γιατρός κυρία Όλγα Ιορδανίδου μετατάσσεται από το Θριάσιο όπου είναι η οργανική της θέση, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», σε συνιστώμενη ειδικά για αυτή θέση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως «η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα. Ιορδανίδου παραιτήθηκε πριν βουλιάξει το καράβι και μετατάχθηκε σε ομοιόβαθμη συνιστώμενη προσωρινή προσωποπαγή θέση ιατρού στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός. Με απόφαση Υπουργού. Να προλάβει», όπως τονίζεται καυστικά.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως σήμερα ανακοινώθηκαν «41 τοποθετήσεις υπαλλήλων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας ως Επιθεωρητές στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και 17 τοποθετήσεις στο Περιφερειακό Γραφείο ΣΕΥΥΠ Μακεδονίας – Θράκης», χαρακτηρίζοντας τες ως «προεκλογικά ρουσφέτια» και καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση καλύπτει τα νώτα της για την επόμενη μέρα».

Αναφέρει επίσης πως «η απόσπαση είναι για τρία χρόνια», τονίζοντας πως «μία εκ των αποσπασθέντων στο ΣΕΥΥΠ εμπλέκεται από το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ότι είχε αφήσει επί μακρόν τον υπηρεσιακό φάκελο του κου Μπούτου με τα πλαστά πτυχία στο γραφείο του για να τα αφαιρέσει».