Καταγγελία Ειδικών Φρουρών: Στέλνουν τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ να κόβουν το ρεύμα σε σπίτια

Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2018, 12:50 - Τελευταία ενημέρωση: 13:09
-A +A
Καταγγελία Ειδικών Φρουρών: Στέλνουν τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ να κόβουν το ρεύμα σε σπίτια

Δυσαρεστημένοι με τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί τις τελευταίες ημέρες είναι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι αντί να κυνηγούν την βαριά εγκληματικότητα, τους αναγκάζουν να ασχολούνται με... διακοπές ηλεκτροδότησης.

Την καταγγελία έκανε η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ, όπως το ΤΑΕ (Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων) Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς διατάχθηκαν να προβούν σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ειδικών Φρουρών Χρήστος Τσανακτσίδης αναφέρει πως οι συνάδελφοί του καλούνται να συνοδεύουν κλιμάκια της ΔΕΗ σε σπίτια που χρωστούν πολλούς λογαριασμούς για να κόψουν το ρεύμα.

«Υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες, όπως τα ΤΑΕ που αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας. Δεν μπορούμε να γινόμαστε σάκος του μποξ και να ασχολούμαστε με διακοπές ρεύματος», αναφέρει ο Χ. Τσακινίδης, επισημαίνοντας ότι αυτό άρχισε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

«Αστυνομικοί με περιπολικά έφυγαν για την ενδοχώρα του νησιού, καθώς κλήθηκαν να πάνε σε σπίτι με κλιμάκιο της ΔΕΗ. Όταν έφυγαν δεν υπήρχε περιπολικό στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Ειδικών Φρουρών

«Ένας νέος τρόπος αστυνόμευσης έχει κάνει την εμφάνισή του στο Ηράκλειο

Ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, όπως το ΤΑΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς, διατάχθηκαν να προβούν σε "διακοπή" του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών. Είναι αδιανόητο το πως οι ειδικές δυνάμεις που η αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας στην ενδοχώρα, να μην ασχολούνται ένα ολόκληρο καλοκαίρι με το αντικείμενο τους για λόγους τους οποίους δεν τους ξέρουμε.

Κι αυτό γιατί ξαφνικά δέχθηκαν εντολές να προβούν στο παραπάνω και να δημιουργούνται τουλάχιστον αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια από τους πολίτες της Κρήτης οι οποίοι αγανακτούν πλέον με τα ποσοστά της εγκληματικότητας κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 21/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα